Γεννηματά: Καταργείται στην ουσία η προστασία της πρώτης κατοικίας

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ δεν είναι τυχαίο που τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ, ψηφίζουν μια ρύθμιση που, όπως είπε, στην ουσία καταργεί την προστασία της πρώτης κατοικίας.

 

Τους λόγους για τους οποίους το κίνημα αλλαγής δεν θα υπερψηφίσει τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας στη Βουλή, εξήγησε η επικεφαλής του κινήματος, Φώφη Γεννηματά.

 

Η κ. Γεννηματά, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ είπε πως η συγκεκριμένη ρύθμιση, καταργεί στην ουσία την προστασία της πρώτης κατοικίας, περιορίζοντας τα νοικοκυριά τα οποία μπορούν να υπαχθούν σε αυτή, ενώ βάζει «κόφτες» στους πιο αδύναμους, δεν προστατεύει τα νοικοκυριά που έχουν ανάγκη ενώ προκύπτουν και σοβαρά γραφειοκρατικά εμπόδια.

 

«Δεν ξέρουμε πως θα προκύψει το ύψος της επιδότησης από το δημόσιο, υπάρχει ασάφεια σε αυτή την ρύθμιση, κάτι που μας ανησυχεί και δεν μπορούμε να ψηφίσουμε την ρύθμιση αυτή», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, άφησε αιχμές τόσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τη ΝΔ που ψηφίζουν από κοινού τη ρύθμιση λέγοντας πως δεν είναι τυχαίο, ενώ προκάλεσε τα δύο κόμματα, να ψηφίσουν την πρόταση που έχει καταθέσει το κόμμα της για τα κόκκινα δάνεια.

 

Η κ. Γεννηματά, πρόσθεσε ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα, ένα ισχυρό προοδευτικό ρεύμα, με ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη αλλά και την κοινωνική δικαιοσύνη και απηύθυνε κάλεσμα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να τοποθετηθούν σε αυτό το ζήτημα.

 

Στο ίδιο πλαίσιο, απέρριψε κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής του ΚΙΝΑΛ σε κυβερνήσεις που, όπως είπε, θα συνεχίσουν την αδιέξοδη συντηρητική πολιτική που ασκεί όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ