Γεωργία Σιάτου - Χανιώτη: "Προσωπικός μου στόχος είναι η διατήρηση της αγροτικής κληρονομιάς"

Κοντά στους αγρότες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά βρίσκεται η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Κορινθίας, Γεωργία Σιάτου καθώς προέρχεται από αγροτική οικογένεια και δραστηριοποιείται στον χώρο από μικρή ηλικία.

 

"Θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα μακρόπνοο όραμα για τις αγροτικές περιοχές, μια ευκαιρία που ίσως μου δοθεί να δράσω, σύμφωνα με τους γενικούς στόχους της Ε.Ε.. Κάτι, που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του συνδυασμού μας, Πελοπόννησος Μπροστά και του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού.

 

Η ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών είναι ζήτημα επιτακτικής ανάγκης, όχι μόνο για τη περιφέρεια αλλά για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι 'αυτό η Ε.Ε ενισχύει με κονδύλια και εφαρμόζει καινοτόμες πολιτικές στα κράτη μέλη, στο πλαίσιο μιας κοινής γεωργικής πολιτικής, λαμβάνοντας υπόψιν τους στόχους για βιώσιμη ανάπτυξη,  των Ηνωμένων Εθνών και την Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

 

Σκοπός είναι, σε συνδυασμό με τις ευρωπαϊκές και τις εθνικές πολιτικές, μια περιφερειακή και τοποκεντρική προσέγγιση, στον κάθε νόμο που απαρτίζει την περιφέρεια μας, για την διασφάλιση της ευημερίας των πολιτών της υπαίθρου καθώς

και την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, προσφέροντας τους πρόσβαση σε υπηρεσίες κοινής ωφελείας όπως η ύδρευση, η οδική συνδεσιμότητα, η ποιοτική εκπαίδευση και κατάρτιση των νέων αγροτών, η άρδευση που είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα στην περιοχή μας, καθώς και η πιο εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες αλλά και στις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις." δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη της η υποψήφια Γεωργία Σιάτου - Χανιώτη 

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι αγροτικές περιοχές μπορούν να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην περιφέρεια Πελοποννήσου παρέχοντας υπηρεσίες οικοσυστήματος για το μετριασμό της κλιματικής αλλαγής καθώς και να εξασφαλίσουν μια επαρκή παραγωγή για τους αγρότες της περιοχής.

 

Προσωπικός στόχος της υποψήφιας είναι η διατήρηση της αγροτικής κληρονομιάς, υλικής και άυλης, προάγοντας την διατήρηση της φύσης και της βιοποικιλότητας. Όντας και η ίδια μέλος μιας αγροτικής οικογένειας που παλεύει με δυσκολίες και προκλήσεις αρνείται να το βάλει κάτω και ονειρεύεται έναν τόπο δυνατό με ενισχυμένη την τοπική αγροτική ανάπτυξη, σύγχρονο και πρωτοπόρο.

 

"Με σχέδιο και συγκροτημένες προτάσεις και δράσεις θα δούμε τον τόπο μας να αλλάζει. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για αυτή την αλλαγή προς το καλύτερο, προς το αύριο, για τον τόπο μου." τόνισε κλείνοντας η Γεωργία Σιάτου - Χανιώτη υποψήφια περιφερική σύμβουλος με τον Δημήτρη Πτωχό.

 

Σημειώνεται ότι η Γεωργία Σιάτου - Χανιώτη βρέθηκε σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου δίπλα στους αγρότες οι οποίοι έχουν ζητήσει την δίκαιη εκτίμηση της ζημιάς στα σταφύλια που προκάλεσε στο πέρασμα της η κακοκαιρία .