Γιαννακόπουλος για Παναθηναϊκό και ΟΑΚΑ: "Έχει κατατεθεί πρόταση στην Κυβέρνηση

Στη δημοσιότητα έδωσε ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός τη δήλωση προθέσεών του για όσα ακούστηκαν για το ενδιαφέρον του για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, το ΟΑΚΑ αλλά και το ραντεβού μέσω τρίτων με την κυβέρνηση.

 

 

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

 

«Επ’ αφορμή δημοσιευμάτων που με εμπλέκουν στο κρίσιμο ζήτημα των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και του μέλλοντος του Παναθηναϊκού -ένα θέμα που αφορά εκατομμύρια Ελλήνων-λαμβάνω την πρωτοβουλία να τοποθετηθώ όσο υπεύθυνα αυτό επιτάσσει.

 

Ως άνθρωπος τον οποίο απασχολεί κάθε κομμάτι του Συλλόγου δε θα μπορούσε να με αφήσει αδιάφορο η τωρινή αδιέξοδη κατάσταση της ΠΑΕ. Ως εκ τούτου, ζήτησα προ πολλών μηνών από ομάδα ανθρώπων εμπιστοσύνης μου να έρθει σε επικοινωνία με ξένα επενδυτικά σχήματα εξειδικευμένα στη διαχείριση αθλητικών ομάδων και εγκαταστάσεων. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ευρέθηκαν να ενδιαφέρονται οι πασίγνωστες για τη δράση τους στον τομέα αυτό Redstone, Bluerock και AECOM.

 

Μαζί εκπόνησαν σχέδιο που θα καταστήσει τον ΠΑΟ ξανά πρωταγωνιστή και ταυτόχρονα θα αναβιώσει τα απαξιωμένα, ερημωμένα ολυμπιακά ακίνητα, με αποτέλεσμα το ελληνικό κράτος, η ελληνική κοινωνία και ο αθλητισμός να έχουν αδιαμφισβήτητα πολλαπλά οφέλη.

 

Στην αρχή του έτους κατατέθηκε πρόταση που καλύπτει όλα τα ανωτέρω και αναμένεται η ανταπόκριση της Κυβέρνησης.

 

Ως τότε, καλό θα ήταν να μη δημιουργούνται από τρίτους υπερβολικές προσδοκίες στον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο του Παναθηναϊκού. Εγώ είμαι ο πρώτος που θα βγω δημοσίως να ενημερώσω υπεύθυνα, αν έχω απτές εγγυήσεις τόσο από τα funds όσο και από την Κυβέρνηση πως δρομολογείται η υλοποίηση του μεγαλόπνοου αυτού σχεδίου».

 

Επίσης δημοσιοποιήθηκε δήλωση του νομικού εκπροσώπου της Redstone, Μark Alexander

 

«Ολοκληρώσαμε μια συμφωνία που θα κάνει πολύ περισσότερα από την οικοδόμηση ενός νέου “σπιτιού” για τον Παναθηναϊκό. Όταν ολοκληρωθεί, το Athens Alive θα επαναπροσδιορίσει το επιχειρηματικό και ψυχαγωγικό τοπίο της Αθήνας.

 

Θα έχουμε ενσωματώσει γραφεία παγκόσμιας κλάσης, ξενοδοχείο και συνεδριακό κέντρο, ψυχαγωγία, λιανικό εμπόριο, εστιατόρια, πάρκο, εγκαταστάσεις ερασιτεχνικού αθλητισμού και μεγάλα αθλητικά franchises σε μια συναρπαστική, προσβάσιμη για περπάτημα αθλητική και ψυχαγωγική περιοχή που θα μπορεί να ανταγωνιστεί οτιδήποτε αντίστοιχο στον κόσμο.

 

Η ανάπτυξη αυτής της κλίμακας απαιτεί ισχυρές δεσμεύσεις τόσο από τους ιδιωτικούς όσο και από τους δημόσιους εταίρους και αυτό ακριβώς επιδιώκουμε να οικοδομήσουμε».