Γιάννης Καραπανάγος "Πολλοί θεατρινισμοί και ψέματα - Και μια ομερτά κύριοι"

Βαρύτατες κατηγορίες εξαπέλυσε ο τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Φίλιππας Θυμής, σε βάρος του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή τη μετεγκατάσταση του Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρας, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων και τη λέξη Ομερτά.

 

Όπως διαβάσατε και στο σχετικό ρεπορτάζ, ο επικεφαλής του συνδυασμού "Αλλάζουμε Μαζί", Γιάννης Καραπανάγος, ζήτησε κατ' επανάληψη την παρέμβαση του Προεδρείου. Παρέμβαση, που δεν ήρθε ποτέ.

 

Ο Γιάννης Καραπανάγος, με ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι «η παράταξή μας, καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις τακτικές, δεν αποδέχεται και δεν καλύπτει, καθ΄οιονδήποτε τρόπο, κανέναν κώδικα σιωπής μαφιόζικης συμμορίας και παραδίδει τις βαρύτατες καταγγελίες του κ. Θυμή στην κρίση των συνδημοτών μας» και προσθέτει:

 

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα, έλαβε το λόγο ο κ. Φίλιππας Θυμής, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Δημάρχου κ. Γεωργίου Γκιώνη, ο οποίος προέβη σε σύντομη ιστορική αναδρομή της ίδρυσης του Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρας, του εκθεσιακού του υλικού και της μεταφοράς του στο πέτρινο δημοτικό σχολείο του χωριού.

 

Κατά την τοποθέτησή του εξέφρασε βαρύτατες καταγγελίες, κατά της Δημοτικής Αρχής, για παραβίαση νόμιμων διαδικασιών, κανόνων ηθικής και για ποινικές κολάσιμες ενέργειες, ενώ είπε, χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων:

 

«Δυστυχώς πολλοί θεατρινισμοί και ψέματα. Και μία ΟΜΕΡΤΑ κύριοι, κυρίες και κύριοι, μια σιωπή παντού. Από όλους μας. Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση».

 

Σημειώνεται ότι ‘‘ΟΜΕΡΤΑ’’ είναι ο νόμος της σιωπής της μαφίας και του υποκόσμου γενικότερα.

 

Για τις βαρύτατες αυτές καταγγελίες ουδεμία αντίδραση υπήρξε, κατά τις έξι ώρες που διήρκησε το δημοτικό Συμβούλιο, τόσο εκ μέρους της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κας Σωτηρίας Κορδαλή όσο και του Δημάρχου κ. Γεωργίου Γκιώνη, αποδεχόμενοι σιωπηρά την έννοια του όρου ‘‘ΟΜΕΡΤΑ’’ που αναδεικνύει το ύψιστο θέμα της νόμιμης και ηθικής λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής, παρά τις επανειλημμένες και έντονες τοποθετήσεις της παράταξής μας να ζητήσουν άμεσα, λόγω της θεσμικής τους ιδιότητας, εξηγήσεις-διευκρινίσεις, από τον κ. Θυμή, για τα λεγόμενά του.

 

Η παράταξή μας καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις τακτικές, δεν αποδέχεται και δεν καλύπτει, καθ΄οιονδήποτε τρόπο, κανέναν κώδικα σιωπής μαφιόζικης συμμορίας και παραδίδει τις βαρύτατες καταγγελίες του κ. Θυμή στην κρίση των συνδημοτών μας.

 

 

Ο Επικεφαλής της Παράταξης
και Δημοτικός Σύμβουλος
Ιωάννης Καραπανάγος