Γιώργος Γκιώνης: "Δεν είμαστε ρατσιστές. Το κομμάτι που του αναλογεί ο Δήμος το έχει αναλάβει εδώ και 2-2,5 χρόνια"

Τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να κινηθεί η Δημοτική Αρχή στο θέμα της φιλοξενίας προσφύγων στο ξενοδοχείο Ηλιόχαρη, ανέπτυξε ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων κ. Γ. Γκιώνης στο έκτακτο Τοπικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χθες (31/10) στους Αγίους Θεοδώρους. 

 

 

Έκανε σαφές ότι η μόνη προσέγγιση του θέματος που μπορεί να υπάρχει είναι η πολιτική και όχι η μεμονομένη και προσωποποιημένη απέναντι σε ξενοδόχους της περιοχής, οι οποίοι ανάλογα με τις ανάγκες των επιχειρήσεων τους έχουν δικαίωμα να ενεργούν προς όφελος τους.

 

 

Τα θέματα που έθεσε και στα οποία όπως είπε θα ζητούσε απαντήσεις στην συνάντηση που έγινε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Κλάπα και τους Βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μαρίας Θελερίτη, κ. Γιώργου Ψυχογιού και κ. Γιώργου Τσόγκα, είναι τα εξής:

 

 

Να γίνει γνωστό το περιεχόμενο της σύμβασης του ξενοδοχείου με την πολιτεία και κυρίως ο χρόνος φιλοξενίας των προσφύγων και αν αυτός θα παραταθεί.

 

Να ζητηθεί ενίσχυση της αστυνόμευσης της περιοχής. 

 

Να απαιτηθεί να έρθουν γιατροί ώστε να ελεχθούν όλοι οι φιλοξενούμενοι και τέλος να απαιτηθεί να μη συνεχιστεί  και επεκταθεί αυτή η κατάσταση όχι μόνο στους Αγίους Θεοδώρους, αλλά και στο Λουτράκι και τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου.

 

 

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Γκιώνης το κομμάτι που του αναλογεί ο Δήμος το έχει αναλάβει εδώ και 2-2,5 χρόνια. "Δεν είμαστε ρατσιστές αλλά η κοινωνία δεν δέχεται να πάρει κι άλλο κομμάτι".

 

 

Τέλος,  τόνισε ότι θα ζητήσει η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και τους Βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, να γίνει στους Αγίους Θεοδώρους παρουσία όλων των παρατάξεων του Δήμου και των πολιτών, κάτι που όμως δεν έγινε καθώς η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Λουτρακίου κεκλισμένων των θυρών.

 

 

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Γκιώνη: