Γιώργος Κοντός μαινόμενος: Τα ΣΥΡΙΖόπουλα, η Επίδαυρος, ο βλάκας και οι μπηχτές στη Μαρία Πρωτοπαππά

Επίθεση προς πάσα κατεύθυνση εξαπέλυσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, ο Γιώργος Κοντός. Συγκεκριμένα, ο δημοτικός σύμβουλος της Δύναμης Δημιουργίας, έριξε τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, για την ανακοίνωση που εξέδωσε εναντίον του. Επιτέθηκε στην επικεφαλής του συνδυασμού του, Μαρία Πρωτοπαππά, θυμίζοντας ότι μέχρι πριν λίγους μήνες συνδιοικούσε με τον κ. Γκιώνη και τα ψήφιζε όλα ομόφωνα. Επίσης, την κατηγόρησε ότι "πούλησε" τον Παύλο Παύλου. Άφησε αιχμές για τον Κώστα Λογοθέτη λέγοντας ότι η Επίδαυρος είναι μικρή για να τον χωρέσει. Και τέλος αποκάλεσε βλάκα τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, αφού όμως ο Φίλιππας Θυμής του είχε πει ότι "μιλάει το ουίσκι"...

 

Αναλυτικά:

 

- Θα ήθελα να απαντήσω στα ΣΥΡΙΖόπουλα είτε εκτός είτε εντός του συνδυασμού μου, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, είπε με αφορμή την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας.

 

- Ο λαϊκισμός περισσεύει στο θέμα του Καζίνο. Η κυρία Πρωτοπαππά συνδιοίκησε με τον Γκιώνη. Ήταν μέσα στην Τουριστική του Δήμου και τα ψήφιζε όλα ομόφωνα. Ο κύριος Λογοθέτης, ήταν Δήμαρχος και έρχεται τώρα και μας λέει ότι κακώς ο Γκιώνης συνδιαλέγεται μόνος του. Όταν αυτό το θέμα το έβαλα εγώ στο Δημοτικό συμβούλιο, ο κύριος Λογοθέτης περί άλλων τύρβαζε. Λοιπόν, οι λαϊκισμοί τέλος εδώ μέσα. Δεν ήρθαμε εδώ, να κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Ειδικά από άτομα που συνδιοίκησαν έως πριν 2 μήνες. Δεν το δέχομαι. Δεν δέχομαι τον κύριο Λογοθέτη να μου το παίζει εδώ ότι εξαγριώνεται και να αναρωτιέται γιατί μιλάει ο κύριος Γκιώνης μόνος του με τους επενδυτές. Γιατί του δώσατε εσείς το δικαίωμα κύριε Λογοθέτη να μιλάει. Όταν το φέραμε στο Συμβούλιο και σας είπα ότι ουδέποτε δήμαρχος μιλούσε μόνος του, εσείς ψηφίσατε να μιλάει. Αυτό είναι διγλωσία, είναι λαϊκισμός. Αφήστε λοιπόν τα θέατρα κύριε Λογοθέτη, γιατί δεν θα σας χωρέσει ούτε η Επίδαυρος. Δεν ήρθα εδώ στην ηλικία που είμαι να υπηρετήσω κανέναν αρχηγό. Μόνο τον τόπο μου υπηρετώ. Αυτός είμαι. Δεν έχω ζήσει Σταλινικά να κάνω παλαμάκια ούτε σε αρχηγούς, ούτε σε υπαρχηγούς. Τώρα, όσον αφορά στην πρόταση της κυρίας Πρωτοπαππά (σ.σ. για επιτροπή σωτηρίας με την παρουσία των πρώην δημάρχων Παύλου και Γιωτάκη), δεν ξέρω αν η κυρία Πρωτοπαππά έχει μιλήσει με τον κύριο Παύλου. Γιατί εγώ μιλάω κάθε μέρα μαζί του. Η κυρία Πρωτοπαππά, τον πούλησε τον κύριο Παύλου, όταν έπρεπε. Αυτές τις αηδίες δεν τις μπορώ. Σταματήστε τα ευχέλαια.

 

- Θα ήθελα να πω κάτι προς τον LTO. Δεν αμαυρώνω αυτό που έχει κάνει ο LTO. Παίξατε και χάσατε όμως. Ο πρόεδρός σας, έκανε παλαμάκια προεκλογικά στον κύριο Γκιώνη. Όταν αγωνίζεσαι για τον τόπο, δεν κάνεις παλαμάκια ούτε για τον Γκιώνη, ούτε για τον Κοντό, ούτε για κανέναν. Εκεί χάσατε το ρόλο σας. Βγήκε ο κύριος Ηραίον (σ.σ. Βλάσσης) τώρα να μιλήσει, που έχει ευεργετηθεί από όλους τους δημάρχους του Λουτρακίου. Η γυναίκα σας είναι μέσα στο Δήμο και καλά κάνει. Τι άλλο θέλετε από το Δήμο; Δεν σας πιστεύει ο κόσμος. Εξαϋλωθείτε, βγείτε έξω.

 

- Για το θέμα της τροποποίησης του κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Κοντός: Υπήρξα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με 2 διαφορετικούς δημάρχους με οντότητα. Θεωρώ ότι παραβιάζετε κύριε Θυμή το δημοκρατικό δικαίωμα των δημοτικών συμβούλων να μιλήσουν.

Θυμής: Όλοι οι προηγούμενοι πρόεδροι ήσασταν άριστοι

Κοντός: Εσείς κύριε δεν είστε άριστος.

Θυμής: Εγώ δεν είμαι άριστος

Κοντός: Το ξέρω. Αφήστε να σας κρίνουμε εμείς. Να τηρείτε τη διαδικασία.

Θυμής: Οπότε, εσείς που έχετε κάνει πρόεδρος και ξέρετε ότι οι σύμβουλοι δεν έχουν δικαίωμα δευτερολογίας, να μην ξανασηκώσετε το χεράκι σας.

Κοντός: Άκου αγάπη μου να σου πω κάτι. Δεν θα αφήνεις να μιλάει ο κύριος Λογοθέτης 30 λεπτά γιατί δεν κατάλαβε. Αποχωρώ από τη συζήτηση.

Θυμής: Καλα κάνετε και αποχωρείτε.

Κοντός: Να τα λες αυτά στην Περαχώρα. Αμ δεν έχει κανέναν καλύτερο να κάνει πρόεδρο. Από ανάγκη σε έκανε.

Θυμής: Κύριε Κοντέ συμμορφωθείτε, γιατί εγώ δεν είμαι ο οποιοσδήποτε.

Κοντός: Εσύ δεν είσαι; Ούτε πολιτιστικό σύλλογο δεν μπορούσες να διοικήσεις εσύ.

Θυμής: Τι να σου πω; Αν μιλάει το ουίσκι τι να σου πω;

Κοντός: Όχι ρε βλάκα. Η βλακεία σου μιλάει.