Γιος υπαλλήλου του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων ο 4χρονος - Είχαν επισκεφτεί πρόσφατα την Ιταλία

Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου ένα τετράχρονο αγόρι διεκομίσθη με συμπτώματα ύποπτα για κορονοϊό.

 

Ο 4χρονος, αντιμετωπίστηκε ως επείγον περιστατικό σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του νοσοκομείου, με τους γιατρούς και τους Νοσηλευτές να έχουν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Λίγη ώρα μετά, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα για τις περαιτέρω εξετάσεις, ενώ έχουν ήδη αποσταλεί τα πρώτα δείγματα στο Ινστιτούτο Παστέρ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο 4χρονος πράγματι νοσεί από τον θανατηφόρο ιό.

 

Οι γιατροί εμφανίζονται καθησυχαστικοί, ενώ οι πρώτες πληροφορίες, κάνουν λόγο για λοίμωξη. Τα αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Παστέρ, θα βγουν αύριο, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του 4χρονου αγοριού εργάζεται με 8μηνη σύμβαση στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, κυρίως στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων. Η μητέρα του είναι Ιταλίδα και χθες Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, οι τρεις τους επέστρεψαν από ταξίδι στη γειτονική χώρα.

 

Πόσο επικίνδυνη είναι η νόσος COVID-19;

 

Οι γνώσεις μας για τον ιό και τη νόσο εξακολουθούν να διαμορφώνονται. Πολλοί άνθρωποι που έχουν μολυνθεί με τον ιό δεν πρόκειται να νοσήσουν σοβαρά. Είναι μάλιστα πιθανό κάποιοι άνθρωποι να μην νοσήσουν καθόλου εάν μολυνθούν. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, το 82% όσων μολύνονται αναπτύσσει μια ήπια μορφή της νόσου. Το 15% αναπτύσσει μια μέτρια μορφή της νόσου, ενώ το 3% νοσεί σοβαρά.

 

Η νόσος φαίνεται πιο επικίνδυνη για τους ηλικιωμένους και για όσους πάσχουν από άλλες λοιμώξεις ή ασθένειες, όπως συμβαίνει συχνά με τα λοιμώδη νοσήματα. Πάνω από το 80% των θυμάτων της νόσου COVID-19 ήταν άνω των 60 ετών, ενώ πάνω από το 75% είχε προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας.

 

Η θνησιμότητα είναι υψηλότερη στην Ουχάν (4,9%) και χαμηλότερη στην υπόλοιπη Κίνα (2,1%). Εκτός Κίνας, είναι ακόμη χαμηλότερη (0,2%).