Γκιώνης: "Το ζητούσαμε από την πρώτη στιγμή. Είναι μια ανακούφιση για πολλούς ανθρώπους"

Την κατασκευή δύο νέων προσωρινών ραμπών πλησίον του σταθμού διοδίων Ισθμού, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση στην παλαιά εθνική οδό,  ζητά με επιστολή του προς την «Ολυμπία Οδός ΑΕ», ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Νίκος Ταχιάος, μετά την φωτιά του βυτιοφόρου και την κατεδάφιση της πεζογέφυρας στο σημείο, πριν από μία εβδομάδα.

 

Αυτό, ζητούσαν και οι κάτοικοι του Καλαμακίου, οι οποίοι αναγκάζονται καθημερινά να φτάσουν στα σπίτια τους μέσω... Αγίων Θεοδώρων. Μάλιστα, οι κάτοικοι προγραμμάτισαν για τις 4 σήμερα το απόγευμα συγκέντρωση, προκειμένου να ζητήσουν δια της παρουσίας τους να ανοίξει ο δρόμος πλησίον των διοδίων, το συντομότερο δυνατό. Στο σημείο βρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Σωτήρης Μουρίκης, ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, οι Αντιδήμαρχοι Τάσος Σακελλαρίου, Σπύρος Ράτης, Μιχάλης Κανάκης, Θοδωρής Πέτρου και Σωτήρης Πέρρας αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Μαρία Πρωτοπαππά, Κωστής Ζερβός, Γιάννης Γκεζερλής, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Ισθμίας Γκιόκας Αθανάσιος και Αγίων Θεοδώρων, Άρης Κωνσταντής και ο τοπικός σύμβουλος, Δρούγκας Γιώργος.

 

Αναλυτικότερα ο κ. Ταχιάος ζητεί από την παραχωρησιούχο εταιρεία να προχωρήσει με ταχύρρυθμες διαδικασίες προκειμένου να κατασκευαστούν και να τεθούν σε λειτουργία οι δύο προσωρινές ράμπες πρόσβασης, από και προς την παλαιά Εθνική Οδό, πλησίον και δυτικά του Σταθμού Διοδίων Ισθμού, ώστε να αρθεί η επιβάρυνση των πολιτών και να αποκατασταθεί η λειτουργία της οδού στο τμήμα από τον σταθμό διοδίων Ισθμού έως και τον ανισόπεδο κόμβο των Αγίων Θεοδώρων.

 

Η λύση αυτή θα είναι προσωρινή και προβλέπεται ότι θα διαρκέσει περίπου τρείς μήνες από την έναρξη λειτουργίας της.

 

"Δόθηκε πριν από λίγο, η εντολή από τον Υπουργό, στην Ολυμπία Οδό, να κάνει την παράκαμψη που ζητάμε από την πρώτη στιγμή, για να διευκολυνθούν τόσο οι κάτοικοι του Καλαμακίου όσο και οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια που είναι πάρα πολλοί. Εϊναι μια ανακούφιση για πολλούς ανθρώπους. Μου υποσχέθηκε ο κ. Ταχιάος ότι εντός λίγων 24ώρων, θα είναι έτοιμη η μελέτη και θα ξεκινήσουν οι εργασίες", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Γκιώνης σε σχετικές δηλώσεις του.