Habemus Papam: Ο Τσίπρας θα στηρίξει την πρόταση Σακελλαροπούλου για ΠτΔ

Δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καταλογίζοντάς του μέγα σφάλμα με τη μη ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου, ωστόσο, όπως είπε το κόμμα του θα στηρίξει την πρόταση της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, για την οποία μίλησε με πολύ θετικά λόγια.

 

«Ο κ. Μητσοτάκης διέπραξε μέγα ατόπημά που επί μήνες διέσυρε τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας και μέγα σφάλμα που δεν προχώρησε σε ανανέωση της θητείας Παυλοπούλου».

 

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «αβάσταχτη ελαφρότητα και ανευθυνότητα» του κ. Μητσοτάκη απέναντι στου θεσμούς κατηγορώντας τον ότι «διέσυρε επί μήνες τον θεσμό» του ΠτΔ και επέλεξε και πάλι για επικοινωνιακούς λόγους, εκτός ατζέντας και σε μία βαριά την κυβέρνηση ημέρα, να προχωρήσει στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας.

 

«Έχω δηλώσει από το Βήμα της Βουλής ότι εγώ Μητσοτάκης δεν θα γίνω, δεν θα κάνω αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση» είπε και τόνισε ότι «δεν θα κάνω ό,τι έκανε εκείνος το 2015 που μόνος του καταψήφισε τον Προκόπη Παυλόπουλο».

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ