Χειροπέδες σε σπείρα που διακινούσε λαθραία καπνικά προϊόντα στην Αττική

Σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.

 

 

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση, οκτώ μέλη του κυκλώματος, εκ των οποίων δύο Έλληνες, ηλικίας 23 και 27 ετών, πέντε αλλοδαποί, ηλικίας από 20 έως 43 ετών, καθώς και ένας ανήλικος αλλοδαπός.

 

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έπεσε στα χέρια της αστυνομίας και ένας Έλληνας, ως ανεξάρτητος διακινητής.

 

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διατηρούσαν τρεις χώρους, στο Μενίδι, το Ίλιον και τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, τους οποίους είχαν διαμορφώσει κατάλληλα για την απόκρυψη μεγάλων ποσοτήτων καπνικών προϊόντων.

 

Από την έρευνα που διενεργήθηκε σε χώρους, οικίες και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 281.443 πακέτα τσιγάρα και 40.086 συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.

 

Παράλληλα, κατασχέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις σχετικές με τη δράση του κυκλώματος, καθώς και τρία αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς.

 

 

 

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ