Χιόνια και στην Αττική φέρνει η «Ζηνοβία

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η ψυχρή εισβολή, η οποία θα οδηγήσει στον σχηματισμό του βαρομετρικού χαμηλού που θα σχετίζεται με την κακοκαιρία Ζηνοβία.

 

Το πρωί του Σαββάτου, ξεκίνησε χιονόπτωση στην Πάρνηθα, ενώ χιονόπτωση σημειώθηκε και στο Νυμφαίο, στη Φλώρινα.

 

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η κακοκαιρία Ζηνοβία θα επηρεάσει κυρίως τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, όπου θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά τμήματα.

 

Επιπλέον, θα επηρεαστούν αρκετά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και η Κρήτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και κατά τόπους στα ημιορεινά.

 

Βάσει της πρόβλεψης του καιρού, στις Σποράδες αναμένεται να χιονίσει ακόμη και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ ισχυρές χιονοπτώσεις αναμένονται στη Βοιωτία, στη Φθιώτιδα, στη Βόρεια Εύβοια και στη Μαγνησία καθώς και σε τμήματα του νομού Αττικής, ιδιαίτερα από το βράδυ της Κυριακής.

 

Παράλληλα, τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα και στη Θράκη, ενώ από το βράδυ της Κυριακής και τη Δευτέρα θα εκδηλωθούν κατά τόπους στην Κεντρική Στερεά, στην υπόλοιπη Θεσσαλία, στη Χαλκιδική και πιθανώς στη Δυτική Μακεδονία.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, προειδοποιώντας για χιόνια ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200 - 400 μέτρα), ιδίως στην ανατολική και νότια Ελλάδα.

 

 

Το πρωί του Σαββάτου, η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Ανήλιο Μετσόβου, όπου ο υδράργυρος υποχώρησε στους -7.6 βαθμούς Κελσίου.

 

Κάτω από τους -5 βαθμούς υποχώρησε η θερμοκρασία και στο Μεσόβουνο Κοζάνης, την Αγία Κυριακή Ιωαννίνων και την Κοιλάδα Κοζάνης.

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ