Χωρίς αντιδημάρχους ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Καμία εξέλιξη δεν υπήρξε μέσα στο Σαββατοκύριακο, όσον αφορά στην ανάθεση των αντιδημάρχων για την περίοδο 2022 - 2023 στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων...

 

Η καταληκτική ημερομηνία που είχε ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, προκειμένου να ανακοινώσει τις θέσεις των αντιδημάρχων για την τελευταία του χρονιά στον δημαρχιακό θώκο του Δήμου, παρήλθε χθες Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου και η σημερινή ημέρα είναι η πρώτη που επίσημα ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, μένει χωρίς αντιδημάρχους, αφού η θητεία τους, έληξε.

 

Τυπικά, όπως έγραφε το loutraki365.gr, την Παρασκευή, δίνεται από το Νόμο η δυνατότητα ο ορισμός των αντιδημάρχων να καθυστερήσει λίγες ημέρες, ωστόσο το γεγονός ότι μέχρι και αυτή την ώρα δεν υπάρχει εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα, αποδεικνύει στην πράξη τους προβληματισμούς του Δημάρχου. Προβληματισμοί, που έχουν να κάνουν σαφέστατα, με τη θέση του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας, καθώς οι πολιτικές σχέσεις Γκιώνη - Παντελέου, δεν διανύουν και την καλύτερή τους περίοδο.

 

Με το χρόνο να πιέζει, καθώς όπως προαναφέρθηκε η θητεία των αντιδημάρχων, ολοκληρώθηκε τυπικά στις 4 Σεπτεμβρίου, τρία (συν ένα) είναι πλέον τα σενάρια: Το πρώτο, είναι να αναλάβει τη θέση του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας, ο ίδιος ο Γιώργος Γκιώνης. Το δεύτερο, είναι ο Γιώργος Γκιώνης να προχωρήσει σε εσωτερική "μεταγραφή" έτσι ώστε κάποιος άλλος αντιδήμαρχος ή πρόεδρος Νομικού Προσώπου, να αναλάβει χρέη αντιδημάρχου Πολεοδομίας. Και το τρίτο, είναι να επιλεγεί ως αντιδήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος από άλλη παράταξη (ή και ανεξάρτητος).

 

Τις λιγότερες πιθανότητες, συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή, το σενάριο να παραμείνει στη θέση του, ο Κώστας Παντελέου, ωστόσο μέχρι να ανακοινωθούν τα ονόματα των αντιδημάρχων, τίποτα δεν αποκλείεται.