Χρήστος Τζοάνος: "Αυτές τις κινήσεις κάνει ο Δήμος για να σώσει το Spa Λουτρακίου"

Την έσχατη προσπάθεια από την πλευρά του Δήμου για να μην εκπλειστηριαστεί το Υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου και το κτίριο που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την Τράπεζα Πειραιώς, περιέγραψε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου 2020, ο νομικός σύμβουλος της Τουριστικής Λουτρακίου, Χρήστος Τζοάνος

 

Όπως είναι γνωστό, η ημερομηνία για τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό, έχει οριστεί για τις 4 Μαρτίου. Από την πλευρά της, η Τουριστική, έχει καταθέσει αίτηση ανακοπής για την ακύρωση του πλειστηριασμού, υπόθεση που συζητήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2019, ενώ αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου, η οποία πρέπει υποχρεωτικά να έχει βγει πριν από την ημερομηνία του πλειστηριασμού. Αν η απόφαση για την αίτηση ανακοπής που έχει καταθέσει η Τουριστική Λουτρακίου, γίνει δεκτή, ακυρώνεται ο πλειστηριασμός, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, ο πλειστηριασμός θα διεξαχθεί κανονικά. Παράλληλα, αν η απόφαση για την ανακοπή είναι αρνητική, υπάρχει η δυνατότητα να ασκηθεί Έφεση κατά της αποφάσεως του Δικαστηρίου, η οποία θα συζητηθεί στο Ναύπλιο.

 

 

Αυτό που αποκάλυψε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο νομικός σύμβουλος της Τουριστικής, Χρήστος Τζοάνος, είναι ότι την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, κατατέθηκε ανακοπή διόρθωσης τιμής. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η Τουριστική ζήτησε η τιμή εκκίνησης των δύο κτιρίων στον πλειστηριασμό να είναι μεγαλύτερη από τα 7.540.000 που είναι σήμερα.

 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Χρήστος Τζοάνος: "Ζητήσαμε η τιμή εκκίνησης του Υδροθεραπευτηρίου να οριστεί στα 19.800.000, από 7.300.000 που είναι σήμερα και ταυτόχρονα, να αλλάξει και η τιμή εκκίνησης για τον κάθε όροφο του κτιρίου που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την τράπεζα Πειραιώς στις 360.000 από 240.000 που είναι σήμερα. Η νέα αίτηση της Τουριστικής, θα συζητηθεί την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις 10:00 στα Δικαστήρια Κορίνθου. Είναι με τη διαδικασία των Ασφαλιστικών Μέτρων και υποχρεωτικά μέχρι την Τρίτη, ο πρόεδρος πρέπει να έχει φέρει την απόφαση", σημείωσε ολοκληρώνοντας την ενημέρωση προς το Σώμα.