Η άρση των μέτρων φέρνει αύξηση της εγκληματικότητας και νέο σχεδιασμό στην ΕΛΑΣ

Κάτια Νιάκαρη

 

Ενισχύονται συγκεκριμένες ομάδες της ΕΛΑΣ. Η άρση των μέτρων φέρνει νέο σχεδιασμό.

 

Ένα νέο σχέδιο πρόκειται να εκπονηθεί από την ελληνική αστυνομία με αφορμή την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό από αύριο Παρασκευή.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιτελείς του αρχηγείου της ΕΛΑΣ τις τελευταίες ώρες, σε τηλεδιασκέψεις που γίνονται, μεταξύ άλλων, μελετούν την επόμενη μέρα μετά το lockdown, καθως εκτιμάται ότι μαζί με την αλλαγή στην καθημερινότητα μας θα «ανθίσει» και η εγκληματικότητα.

 

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ στο iΕidiseis «παραβατικοί που για καιρό έμειναν «άνεργοι» θα έχουν μεγαλύτερη άνεση κινήσεων λόγω και της αλλαγής της ώρας απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Η παρουσία της αστυνομίας θα είναι ακόμα πιο έντονη στους δρομους αλλά και σε γειτονιές».

 

Πρόκειται για τις ομάδες της ΕΛ.ΑΣ., ΔΙ.ΑΣ, Αμεση Δράση, ΟΠΚΕ, ΖΗΤΑ και ΠΑΝΘΗΡΕΣ.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αστυνομικοί που είχαν επιφορτιστεί με το έργο των ελέγχων για τα μέτρα κατά του κορονοϊού είναι σημαντικό ότι θα αποδεσμευτούν (χωρις να σημαίνει ότι σταματούν οι έλεγχοι οπου κρίνεται απαραίτητο) προκειμένου να διοχετευτούν στην αντιμετώπιση του εγκλήματος και της παραβατικότητας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ