Η γκολάρα της δεκαετίας έστειλε την ΑΕΚ στα ουράνια! (video)

Η φοβερή Λάρισα κοίταξε την ΑΕΚ στα μάτια αλλά η γκολάρα της δεκαετίας από τον Λάζαρο στο 94' έστειλε τους Ενωσίτες στα ουράνια και στον τελικό (1-0) απέναντι στον ΠΑΟΚ.

 

Η Λάρισα είχε πολύ δύσκολο έργο. Έπρεπε να έρθει στο ΟΑΚΑ και για 90 λεπτά συν τις καθυστερήσεις να κρατήσει απέναντι στην ΑΕΚ το σκορ πρόκρισης που είχε εξασφαλίσει από το πρώτο παιχνίδι (2-1). Το έκανε ως προς το πρώτο σκέλος, αυτό του 90λεπτου. Στα... χασομέρια, όμως, ένα τεράστιο γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, από αυτά που... χαζεύουμε όταν να βλέπουμε να μπαίνουν στα ξέρα πρωταθλήματα, την «σκότωσε» και έστειλε την ΑΕΚ στα ουράνια και φυσικά στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας για τρίτη διαδοχική σεζόν! 

 

Στην πραγματικότητα, το παιχνίδι κύλισε όπως ήθελε η ΑΕΛ. Με δέκα και αρκετές φορές έντεκα παίκτες πίσω από τη μπάλα, η ομάδα της Θεσσαλίας κατάφερε να αντέξει στην πολιορκία της Ένωσης και μάλιστα χωρίς να της επιτρέψει να βγάλει μεγάλες κλασικές φάσεις. Ο Μανόλο Χιμένεθ ανακάτεψε όσο μπορούσε την τράπουλα για να σπάσει το... μπλόκο, αλλάζοντας διάταξη και ρίχνοντας στο ματς τον Χριστοδουλόπουλο με μόλις μία προπόνηση μετά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε στο παιχνίδι με τον Πλατανιά. Και ο διεθνής άσος δικαίωσε τον προπονητή του στις καθυστερήσεις με εκπληκτικό τρόπο, βάζοντας την υπογραφή του σε ακόμη μια μεγάλη στιγμή της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν.

 

Θέση... οδηγού απ' την αρχή...

 

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που πήρε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή του αγώνα και προσπάθησε αμέσως να ασκήσει πίεση στην πολυπρόσωπη άμυνα της Λάρισας, η οποία έκανε ό,τι μπορούσε για να κλείσει τους διαδρόμους. Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή για την Ένωση ήρθε στο 19', όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και απομάκρυνση σε πρώτο χρόνο, ο Μπακασέτας έπιασε ένα δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής. Ο Μπόζοβιτς απέκρουσε ασταθώς, αλλά ο Μασούρας πρόλαβε να διώξει πριν ο Λαμπρόπουλος εκτελέσει σε δεύτερο χρόνο. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπακασέτας εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. 

 

Στο 24' ήταν η σειρά του Γκάλο να ψάξει ένα σουτ, αλλά έστειλε τη μπάλα αρκετά μέτρα μακριά από την εστία. Στο 37' ο Χουλτ έκανε καλή σέντρα από αριστερά, όμως ο Μόρας πρόλαβε να παρέμβει όσο χρειαζόταν για να μπερδέψει τον Μπακασέτα. Στο 41' ο Μπακασέτας βρήκε κάθετα τον Λιβάγια μέσα στην περιοχή, ο Κροάτης πέρασε και τον Μπόζοβιτς, όμως άνοιξε το κοντρόλ και δεν κατάφερε να κρατήσει τη μπάλα εντός ορίων. Αυτή ήταν και η τελευταία άξια αναφοράς στιγμή του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να επιστρέφουν στα αποδυτήρια με το 0-0. 

 

Κινήσεις από Χιμένεθ...

 

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Μανόλο Χιμένεθ άλλαξε διάταξη στην ομάδα του, από 3-5-2 σε 4-2-3-1, με τον Γκάλο να παίζει ως δεξί χαφ και τον Μπακασέτα ως αριστερό. Στο 48' η Λάρισα είχε την πρώτη της σημαντική ευκαιρία στο ματς, όταν ο Κριζμάν υποδέχθηκε μια μπαλιά, βρέθηκε απέναντι από τον Μπάρκα, ανοίχτηκε για να τον περάσει, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ κατάφερε να αποκρούσει το πλασέ που έκανε στη συνέχεια. Στο επόμενο λεπτό η ΑΕΚ απάντησε με ένα σουτ του Αραούχο μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μπόζοβιτς μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. 

 

Στο 52' ο προπονητής της ΑΕΚ έκανε τη δεύτερη κίνησή του, αυτή τη φορά με αλλαγή, με τον Χριστοδουλόπουλο να παίρνει τη θέση του Μπακασέτα. Δύο λεπτά αργότερα ο Λάζαρος έκλεψε μια μπάλα έξω από την περιοχή, άνοιξε στον Λιβάγια από αριστερά, αυτός γύρισε για τον Αραούχο, αλλά ο Μπόζοβιτς έπεσε στα πόδια του και μάζεψε. Στο 56' ο Μπακάκης έκανε σέντρα από δεξιά, ο Αραούχο πήρε κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Ένα λεπτό μετά ο Χριστοδουλόπουλος μπήκε με προσωπική ενέργεια στην περιοχή, έκανε ένα διαγώνιο σουτ, αλλά ο Μπόζοβιτς μπλόκαρε.Ακολούθησε στο ίδιο λεπτό μια τεράστια ευκαιρία για τη Λάρισα: ο Κριζμάν έκανε γύρισμα μέσα στην περιοχή, ο Ντέλετιτς πλάσαρε εξ επαφής και ο Μπάρκας έκανε τρομερή απόκρουση με το πόδι! 

 

Συνεχής πολιορκία...

 

Στο 67' ο Χριστοδουλόπουλος έκανε ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε λίγο και πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Στο 71' ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Μασούντ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε έξω. Τρία λεπτά μετά ο Αραούχο βρήκε τον Λιβάγια μέσα στην περιοχή, αυτός πλάσαρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε άουτ. Στο 76', έπειτα από ωραία ομαδική ενέργεια, ο Λάζαρος έκανε ένα δυνατό σουτ, αλλά και πάλι η μπάλα πέρασε άουτ. Την ίδια τύχη είχε και μια καλή εκτέλεση φάουλ που έκανε δύο λεπτά αργότερα. 

 

Στο 82' η ΑΕΚ είχε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, με τον Χουλτ να κάνει γύρισμα μέσα στην περιοχή και τον Αραούχο να μην πλασάρει καλά από τα δύο μέτρα και να δίνει στον Μόρα την ευκαιρία να διώξει. Στη συνέχεια της φάσης ο Μασούντ εκτέλεσε κόρνερ και η μπάλα χτύπησε στο πρώτο δοκάρι! Στο 86' ο Σιμόες γέμισε με το κεφάλι στην περιοχή, ο Γιακουμάκης δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και ο Μπόζοβιτς μπλόκαρε. Στο 90' ο Λιβάγια κατέβασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, σούταρε, αλλά κόντραρε σε σώματα. 

 

Λύτρωση με γκολάρα Λάζαρου! 

 

Κι ενώ όλα έδειχναν χαμένα για την ΑΕΚ, με το παιχνίδι να έχει μπει στο τέταρτο από τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων, ένα φανταστικό γκολ του Χριστοδουλόπουλου λύτρωσε τους Κιτρινόμαυρους και τους έστειλε στον τελικό του κυπέλλου. Ο Αραούχο -λόγω... χρόνου, επειδή ήταν πιο κοντά- εκτέλεσε ένα κόρνερ, η μπάλα πέρασε στο πίσω δοκάρι, ο Λάζαρος τη σήκωσε με το στήθος και με ένα εκπληκτικό βολ-πλανέ την έστειλε στα δίχτυα του Μπόζοβιτς, γράφοντας το τελικό 1-0! 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ