Η χώρα «βράζει» στους 40 βαθμούς

Ο παρατεταμένος καύσωνας θα εκτινάξει στα ύψη το θερμόμετρο, που θα φτάσει έως τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου στην ηπειρωτική Ελλάδα και στη νησιωτική χώρα μέχρι τους 35 με 37 βαθμούς.

 

Σύμφωνα με το «meteo.gr» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλές θερμοκρασίες θα επηρεάσουν ακόμη και τις παραλιακές περιοχές της χώρας, ενώ οι ελάχιστες τιμές του υδράργυρου θα βρεθούν σε υψηλά επίπεδα σε αρκετά αστικά κέντρα.

 

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 19 έως 37, στη Θεσσαλία και τη Δυτική Στερεά από 20 έως 40 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 32, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 34 και τοπικά έως 36 με 37, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 21 έως 32 και στην Κρήτη από 21 έως 34 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 36 με 37.

 

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

 

Μελτέμια το Σαββατοκύριακο

 

Το Σαββατοκύριακο θα επικρατήσουν μελτέμια που θα «ρίξουν» κατά περίπου 2 με 4 βαθμούς περίπου το θερμόμετρο στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη.

 

Ωστόσο στην υπόλοιπη Ελλάδα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, στην κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα φτάσει ο υδράργυρος θα φτάσει κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα  μέχρι τους 38 βαθμούς Κελσίου.

 

Υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας.

 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ξηρασία, αλλά και ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι, γεγονός το οποίο αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών.

 

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ