Η μαφία των ποτών: Ο επιχειρηματίας, το κελάρι και η ηρωίνη στον στάβλο με τα ζώα

Ένας από τους πιο δυνατούς «παίχτες» στο χώρο της διακίνησης λαθραίων ποτών στην Ελλάδα, με πλούσια και πολυετή επιχειρηματική δραστηριότητα, φέρεται ως «πρωταγωνιστής» του μεγάλου κυκλώματος που «ξηλώθηκε» μετά από έρευνα έξι μηνών της Οικονομικής Αστυνομίας.

 

Ο 37χρονος επιχειρηματίας που συνελήφθη την περασμένη Τρίτη είναι παλιός γνώριμος των Αρχών, καθώς είχε απασχολήσει ξανά το 2016 για διακίνηση ποτών σε τρεις αποθήκες. Από τότε θεωρείται ένας από τους πιο «πολυπράγμονες» διακινητές ποτών στη χώρα μας.

 

Ο 37χρονος διατηρούσε χαμηλό προφίλ, αν και δεν έκρυβε την οικονομική του επιφάνεια. Όταν μιλούσε στο τηλέφωνο ήταν εξαιρετικά προσεκτικός και μάλιστα έδινε την εντύπωση ότι δεν είχε οικονομική άνεση, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι το έκανε για να παραπλανήσει τις Αρχές σε περίπτωση που παρακολουθείται το κινητό του.

 

Στη Θεσσαλία διατηρούσε γνωστό οινοποιείο-κελάρι, το οποίο παράλληλα με την παράνομη δραστηριότητα είχε και νόμιμη. Αυτός ήταν ο λόγος που οι αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην πέσουν σε «παγίδα». Δηλαδή να κάνουν κάποια έρευνα που θα μπορούσε να καταλήξει σε έλεγχο νόμιμων φορτίων. Ο 37χρονος φέρεται να είχε στήσει ένα ολόκληρο δίκτυο εταιριών, προκειμένου να διεκπεραιώσει τις συναλλαγές του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ