Η Volkswagen «παγώνει» την απόφαση για το εργοστάσιο στην Τουρκία

Την απόφαση για την κατασκευή εργοστασίου στην Τουρκία ανέβαλε η Volkswagen, όπως έκανε γνωστό εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας, εν μέσω της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία. 

 

«Παρακολουθούμε προσεκτικά την τρέχουσα κατάσταση και βλέπουμε με ανησυχία τις τελευταίες εξελίξεις», ανέφερε η Volkswagen.

 

Πριν από λίγο διάστημα, η Volkswagen είχε ανακοινώσει ότι βρίσκεται στα τελικά στάδια των διαπραγματεύσεων, χωρίς να έχει ληφθεί ακόμη η απόφαση όμως. 

 

Η Τουρκία ξεκίνησε τη στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία την προηγούμενη εβδομάδα και μέχρι στιγμής, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, έχει «εξουδετερώσει» περίπου 600 «τρομοκράτες» του PKK/PYD-YPG από την έναρξη της επιχείρησης.

 

Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε διάταγμα για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, ενώ μέτρα προωθεί και η ΕΕ. Τον τερματισμό της επιχείρησης ζήτησε σήμερα και η Κίνα. 

 

Εν τω μεταξύ, ο συριακός στρατός αναπτύσσεται στην περιοχή, μετά και από τη συμφωνία της συριακής κυβέρνησης με τις Αρχές των Κούρδων.

 

newsit.gr 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ