Ηλιοφάνεια με ισχυρά μελτέμια

Πολύ καλός θα είναι ο καιρός σήμερα, Δευτέρα, σ’ όλη την Ελλάδα, με τη θερμοκρασίανα αγγίζει έως και τους 35 βαθμούς Κελσίου.

 

Παρ’ όλα αυτά, το ενισχυμένο μελτέμι αναμένεται να διατηρηθεί στο Αιγαίο, καθώς οι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις έως 7 και 8 μποφόρ. Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται να σχηματιστούν λίγες νεφώσεις στα βόρεια της Κρήτης.

 

Πιο αναλυτικά, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 20 έως 30 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 17 έως 35 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, 23 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 21 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.

 

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 20 έως 30 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά, ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

 

Ηλιοφάνεια αναμένεται και στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις.

 

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ