Ήλιος, σύννεφα και εξασθένηση βοριάδων

Η σημερινή ημέρα (16/09) θα είναι συννεφιασμένη, καθώς προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις ιδίως στα Κεντρικά και στα Βόρεια, με τους βοριάδες να επιμένουν στο Αιγαίο Πέλαγος. 

 

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή και έτσι στη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 12 έως 31 βαθμούς, στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 28 βαθμούς, στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 12 έως 32 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 31 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 18 έως 32 βαθμούς, στα Νησιά του Ιονίου από 18 έως 28 βαθμούς, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη από 19 έως 28 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 28 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα η μέγιστη τιμή θα αγγίξει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

 

Στο Βόρειο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στα ανατολικά ισχυροί 6 Μποφόρ και στο στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 Μποφόρ και τοπικά στα νοτιότερα πελάγη θυελλώδεις 8 Μποφόρ με βαθμιαία μικρή εξασθένηση. Από την άλλη, στο Ιόνιο, οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς, αλλά βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 5 Μποφόρ.

 

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και ενισχυμένους βοριάδες μέχρι το μεσημέρι, που θα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 Μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 Μποφόρ, με προοδευτική εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου, με τη μέγιστη τιμή να είναι χαμηλότερη κατά δύο-τρεις βαθμούς στα βόρεια και στα ανατολικά.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου και τους ανέμους να είναι ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιο νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 5 Μποφόρ.

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ