ΙΟΒΕ: Οι εκλογές... φρενάρουν το επιχειρηματικό και βιομηχανικό κλίμα

Επιδείνωση εμφάνισε τον Μάρτιο το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα, με τις βιομηχανίες να τηρούν στάση αναμονής εν όψει των εκλογικών αναμετρήσεων.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών υποχώρησε στις 103,8 μονάδες έναντι 104,1 μονάδων τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, η συγκεκριμένη επίδοση αποδείχθηκε υψηλότερη σε σχέση με τον Μάρτιο του 2018 (102,6 μονάδες).

 

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, εντάσσεται στην ευρύτερη στάση αναμονής της βιομηχανίας απέναντι στις εγχώριες εξελίξεις, αλλά στη σχετική επιβράδυνση του διεθνούς εμπορίου.

 

Παρ' όλα αυτά, εκφράζεται αισιοδοξία ότι η βελτίωση των όρων χρηματοδότησης του δημοσίου, θα συνεπάγεται την αναβάθμιση των συνθηκών χρηματοδότησης και των ελληνικών βιομηχανιών.

 

Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος ανήλθε στις 101,3 μονάδες τον Μάρτιο, διατηρούμενος στα ίδια επίπεδα με τον Φεβρουάριο, παρότι ήταν υψηλότερος σε σχέση με πέρυσι (99 μονάδες).

 

Όσον αφορά, τέλος, τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, η επίδοση του προηγούμενο μήνα διαμορφώθηκε στις —31,6 μονάδες από —33,3 μονάδες τον Φεβρουάριο.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ