Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει, σήμερα (15/01), καθώς αναμένονται βροχές στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, οι οποίες στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους ισχυρές και, μάλιστα, να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Επίσης, η ορατότητα προβλέπεται να είναι τοπικά περιορισμένη κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι συγκεντρώσεις σκόνης στο Αιγαίο και τα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά επίκεινται να είναι αυξημένες.

 

Γύρω από τους 15 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος

 

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -5 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 0 έως 12, στη Θεσσαλία από 3 έως 10, στα δυτικά ηπειρωτικά από 6 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 14, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 5 έως 12, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 11 έως 15 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίο από 9 έως 14.

 

Άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο

 

Οι άνεμοι στο Βόρειο, Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο αναμένεται να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και ενδέχεται να αγγίξουν τοπικά και τα 8. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, επίσης, οι άνεμοι προβλέπεται να πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ και, στη συνέχεια, επίκειται να ενισχυθούν, να στραφούν σε βορειοανατολικούς και να φτάσουν τα 7.

 

Στο Ιόνιο, οι άνεμοι προβλέπεται να πνέουν από ανατολικές και βορειοανατολικές διευθύνσεις από 3 έως 5 μποφόρ και στα νότια μέχρι 7, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

 

Νεφώσεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη

 

Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια αναμένονται στον νομό Αττικής. Οι άνεμοι προβλέπεται να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ και, κατά τη διάρκεια της ημέρας, στα ανατολικά μέχρι και 7. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι προβλέπεται να πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 και τοπικά από τα ανατολικά έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα, επίσης, επίκειται να είναι τοπικά περιορισμένη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία στο κέντρο δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ