Καιρός: Γενικά αίθριος – Τοπικές βροχές μόνο στα δυτικά

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός το Σάββατο, με τοπικές βροχές να σημειώνονται μόνο στα δυτικά ορεινά και ημιορεινά, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις με τους ανέμους να μην ξεπερνούν τα 4 Μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς.

 

Στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 18, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 9 έως 20, στα νότια ηπειρωτικά από 10 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 18, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 13 έως 19, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 15 έως 20 και στην Κρήτη από 13 έως 21.

 

Επιδείνωση από τη Κυριακή

 

Πάντως, καλοκαιρία και ζέστη αναμένεται να υποχωρήσουν από την Κυριακή, οπότε, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση και η θερμοκρασία σημαντική πτώση με και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

 

Ο χειμώνας έρχεται και φαίνεται ότι θα διατηρηθεί έως την Τετάρτη, καθώς από την Πέμπτη αναμένεται μικρή άνοδος.

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ