Καιρός: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες, πότε επηρεάζεται η Κορινθία

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός, καθώς αναμένονται βροχές, καταιγίδες, αλλά και ισχυροί άνεμοι σχεδόν σε όλη τη χώρα. Η κακοκαιρία ξεκινά από τα δυτικά τμήματα της χώρας, με την Κορινθία να μην βρίσκεται στο επίκεντρο του συστήματος, ωστόσο δεν θα λείψουν οι βροχές το μεσημέρι και το βράδυ της Παρασκευής, αλλά και το μεσημέρι του Σαββάτου. Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα κατά τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου, με τον καιρό στην Κορινθία να προβλέπεται βροχερός.

 

Οι θερμοκρασίες θα είναι καλές για την εποχή.

 

Ο καιρός εμφανίζεται «αγριεμένος» σε πολλές περιοχές της χώρας την Παρασκευή, ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει προχωρήσει σε συστάσεις προς τους πολίτες εν όψει της νέας κακοκαιρίας.
 

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και το έκτακτο δελτίο καιρού που βρίσκεται σε ισχύ βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα.

 

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική Ελλάδα, από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τη Θράκη και την ανατολική και πιθανώς την κεντρική Μακεδονία και από τη νύχτα στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

 

Στο διάστημα Παρασκευής - Τρίτης η πιο ήπια ημέρα από άποψης έντονων καιρικών φαινομένων στην Κορινθία, θα είναι η Κυριακή, ενώ η Τρίτη θα είναι η πιο βροχερή ημέρα.