Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας από 17 μέχρι 18 βαθμούς Κελσίου

Την πρόγνωσή του για την επερχόμενη κακοκαιρία έκανε από βήματος της Βουλής ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος...

 

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, ο Γιάννης Καλλιάνος, κλείνοντας την ομιλία του ενημέρωσε την Ολομέλεια και τους βουλευτές της περιφέρειας για την κακοκαιρία που αναμέμεται να πλήξει τη χώρα τις επόμενες μέρες.

 

«Θα έχουμε μία εβδομάδα ψύχους, με πτώση της θερμοκρασίας από 17 μέχρι 18 βαθμούς κελσίου σε όλη την Ελλάδα, έχουμε απότομη αλλαγή του καιρού και το λέω από βήματος της Βουλής για να ενημερώσετε οι βουλευτές τις περιοχές σας και τον κόσμο», είπε ο κ. Καλιάνος εξηγώντας μάλιστα ότι αυτός ήταν και ο λόγος που πήρε παραπάνω χρόνο στην ομιλία του από τον προβλεπόμενο.

 

Λίγες ώρες νωρίτερα, με μήνυμα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Γιάννης Καλλιάνος έκανε λόγο για «πιθανή κατάβαση ψύχους «τέρατος» στην Ελλάδα το σαββατοκύριακο», και ανέλυε το πώς θα «κυλήσει» ο καιρός τις επόμενες ημέρες.

 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος, μοιάζει να έχει «κλειδώσει» η μεταφορά πολύ ψυχρών αερίων μαζών το προσεχές σαββατοκύριακο, συνεπώς όλα δείχνουν πως ο καιρός… αγριεύει ξανά.

 

Όπως σημειώνει ο Γιάννης Καλλιάνος, “φαίνεται να έχει κλειδώσει η ισχυρή μεταφορά πολύ ψυχρών αερίων μαζών από την Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη κατά τη διάρκεια του προσεχούς Σαββατοκύριακου που θα επηρεάσει σε πρώτη φάση την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

 

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη σε ποιες περιοχές θα χιονίσει, όμως διαφαίνεται να χιονίζει κατά περιόδους από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας και βορειότερα μέχρι και τα πεδινά ή και παραθαλάσσια τμήματα”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ