Καιρός στην Κορινθία - Πέφτει η θερμοκρασία από το βράδυ - Βροχές την Παρασκευή

Χαλάει ο καιρός, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί από την περιοχή της νότιας Ιταλίας προς την Ελλάδα, θα προκαλέσει επιδείνωση από αργά σήμερα (13.10.2022) το απόγευμα έως και το Σάββατο με φαινόμενα κατά τόπους ισχυρά, πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο.

 

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το meteo για την πρόβλεψη του καιρού, το επεισόδιο βροχόπτωσης ειδικά την Παρασκευή 14/10 θα είναι κατηγορίας 3, σύμφωνα με τον πενταβάθμιο Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

 

Αναλυτικότερα, από αργά το απόγευμα της Πέμπτης θα εκδηλωθούν βροχές στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο, ενώ στο Βόρειο Ιόνιο αναμένονται και καταιγίδες. Σταδιακά έως το πρωί της Παρασκευής οι βροχές θα επεκταθούν στο υπόλοιπο Ιόνιο, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (εξαιρουμένης της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης), στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στα ορεινά της Κρήτης. Καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, και στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

 

Από τη νύχτα της Παρασκευής 14/10 προς Σάββατο 15/10 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Από το απόγευμα του Σαββάτου τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.

 

Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα παρουσιάσει πρόσκαιρη πτώση στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά και το Σάββατο 15/10 στην Κρήτη, όμως έως την Κυριακή 16/10 θα επανέλθει στα επίπεδα της Πέμπτης 13/10. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, που το πρωί της Παρασκευής δεν θα ξεπερνούν τα 4 έως 5 μποφόρ, θα ενισχυθούν σταδιακά και από τη νύχτα της Παρασκευής 14/10 προς Σάββατο 15/10 θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 έως 7 μποφόρ.