Κακοκαιρία «Αθηνά»: Πού θα έχουμε σήμερα έντονα φαινόμενα

Ανησυχία για τις πυρόπληκτες περιοχές - Που θα «χτυπήσει» σήμερα η «Αθηνά» 

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα, σύμφωνα τις προβλέψεις της ΕΜΥ, μέσα από το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε. Συγκεκριμένα, αναμένονται από το πρωί βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), ενώ από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν από το μεσημέρι βαθμιαία στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη.

Σε περιοχές των νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Πιερίας και Ημαθίας οι βροχές θα έχουν και αυξημένη διάρκεια, ενώ στις περιοχές που θα δεχθούν σημαντικές ποσότητες βροχής συμπεριλαμβάνονται και αυτές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου.

Βροχές αναμένονται και στην Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια, τις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες, με τα φαινόμενα να εξασθενούν σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, με πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων κυρίως στα δυτικά.

Αναφορικά με την Αττική, αναμένονται βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες  μέχρι νωρίς το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 20, στην Ήπειρο από 9 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 10 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 25 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 24 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 13 έως 26 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις 4-6 μποφόρ.

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ