Κακοκαιρία Genesis: Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Η κακοκαιρία Genesis που μας έρχεται από τα δυτικά θα είναι μια φθινοπωρινού τύπου κακοκαιρία που θα πλήξει τα επόμενα 24ωρα τη χώρα μας.

 

Αυτό επισημαίνει ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός μιλώντας στο newsit.gr ο οποίος αναφέρει αναλυτικά ποιες περιοχές θα επηρεάσει και από πότε.
“Από απόψε και μέχρι το πρωί του Σαββάτου, η κακοκαιρία θα πλήξει το Ιόνιο, την Ήπειρο, πολύ περισσότερο την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα, την Ηλεία, την βόρεια Εύβοια, τις Σποράδες και αργότερα την Μακεδονία, την Θράκη και σιγά σιγά όλη την ηπειρωτική και νησιωτική χώρα μέχρι και τα Δωδεκάνησα”.

Όπως εξηγεί, χρειάζεται μέγιστη προσοχή από τους πολίτες και επαγρύπνηση από το κράτος καθώς “τα φαινόμενα θα είναι έντονα, με ραγδαίες βροχές, χαλαζοπτώσεις και κεραυνοπτωσεις επικίνδυνες για την γεωργία, αλλά και για την εκδήλωση πυρκαγιών”.

 

Σύμφωνα με τον κ.Αρνιακό, η θερμοκρασία δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου όλες αυτές τις μέρες, ενώ τα φαίνομενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση το βράδυ του Σάββατου.

Ωστόσο τονίζει ότι “τόσο την Κυριακή όσο και την Δευτέρα η αστάθεια -όχι όμως με τόσο έντονα φαινόμενα- θα συνεχιστεί στις κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας, καθώς και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα”.

 

Η κακοκαιρία Genesis στην Αττική

 

Όσον αφορά στην Αττική ο γνωστός μετεωρολόγος επισημαίνει οτι “περιμένουμε από αύριο Παρασκευή το απόγευμα και το Σάββατο κακοκαιρία. Την Κυριακή όμως θα φτιάξει ο καιρός και την Δευτέρα δεν θα έχουμε φαινόμενα στην πρωτεύουσα. Μάλιστα, η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 με 29 βαθμούς κελσίου”.

Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι 6-7 μποφόρ. “Δεν θα έχουμε πολύ δυνατούς ανέμους, όπως φαίνεται. Οι θάλασσες θα είναι καλοταξιδες, ωστόσο οι εκδρομείς του τριημέρου χρειάζεται να δείξουν μεγάλη προσοχή στους δρόμους ιδιαίτερα το βράδυ της Παρασκευής στην έξοδο στην Αττική, την Θεσσαλονίκη και γενικά σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα γιατί η κακοκαιρία δεν θα είναι μόνο στα βουνά, αλλά και στις πόλεις”.

Ο Τάσος Αρνιακός εφιστά την προσοχή σε όλους: “Χρειάζεται προσοχή στους οδηγούς. Όταν δούν ρέματα, να μην πάνε να τα περάσουν, ήδη είχαμε έντονα φαινόμενα στην Ελασσόνα και στην Κοζάνη”, καταλήγει ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακος

 

Οδηγίες προς τους πολίτες

 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ