Κακοκαιρία: Ο «Μπάλλος» ξεκίνησε από τα δυτικά – Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες – Πού βρέχει

Από την δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου ξεκίνησε μέσα στη νύχτα και τα ξημερώματα της Πέμπτης την πορεία της η κακοκαιρία «Μπάλλος» η οποία αναμένεται να κινηθεί ανατολικότερα μέσα στην ημέρα επηρεάζοντας το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας φτάνοντας μέχρι το βράδυ και τις περιοχές του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με το meteo.gr λίγο πριν τις 7 το πρωί έβρεχε σε Ιθάκη, Ζάκυνθο, Αιτωολοακαρνανία, σε περιοχές της Θεσσαλίας, στα Ιωάννινα και στη Θεσσαλονίκη. Για την ώρα, πάντως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα σε κάποια περιοχή της επικράτειας παρά τις βροχές που έχουν ξεκινήσει με κάποιες αντλήσεις υδάτων να έχουν γίνει στην περιοχή της Αγίας Άννας στην Εύβοια.

 

Όπως είπε ο Κλεάρχος Μαρουσάκης για σήμερα, Πέμπτη, αναμένονται πολλές βροχές και καταιγίδες με κίνδυνο να προκαλέσουν και πλημμυρικά φαινόμενα λόγω ενός ισχυρού βαρομετρικού από τα νότια της Ιταλίας που θα επηρεάσει την Ελλάδα. Όπως τόνισε, μάλιστα, αυτό θα είναι το πρώτο κύμα κακοκαιρίας σήμερα καθώς αύριο, Παρασκευή, έρχεται ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό που δεν αποκλείεται να προσεγγίσει σε ένταση τον Μεσογειακό κυκλώνα για τα δυτικά παραλιακά τμήματα της χώρας.

Μιλώντας για την εξέλιξη της κακοκαιρίας ο κ. Μαρουσάκης είπε ότι τις επόμενες ώρες αυτά τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν ανατολικά και μέχρι αργά το βράδυ θα φτάσουν μέχρι το βορειοανατολικό Αιγαίο ενώ δεν θα λείψουν και οι χιονοπτώσεις και το κρύο στα βόρεια-βορειοδυτικά.

 
Ειδικά για τον καιρό στην Αττική ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι μετά τις ισχυρές βροχές στα δυτικά του νομού το βράδυ της Τετάρτης, τα φαινόμενα θα ενταθούν προς το μεσημέρι, απόγευμα, με νότιους ανέμους έως 6 μποφόρ και θερμοκρασία που δεν θα ξεπερνά τους 22 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της πόλης.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης είπε ότι οι ισχυρότερες καταιγίδες αναμένονται κυρίως στη Χαλκιδική με βοριάδες έως και 7 μποφόρ με αρκετό κρύο καθώς η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 13-14 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το μεσημέρι.

Για την Παρασκευή τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν μια νέα ισχυρή κακοκαιρία με τις βροχές και τις ισχυρές καταιγίδες να ξεκινούν από δυτικά και να μετακινούνται προς τα ανατολικά και γι’ αυτό απαιτείται μεγάλη προσοχή στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, την Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια όπου υπάρχει ακραίος κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα. Τα τελευταία ψήγματα της κακοκαιρίας αναμένονται το Σάββατο ενώ από την την Κυριακή θα μιλάμε για ουσιαστική βελτίωση του καιρού

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ