Καλός καιρός μέχρι την Κυριακή, έρχεται νέα κακοκαιρία που θα «σαρώσει» τη χώρα στα τέλη Σεπτεμβρίου

Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί σήμερα στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα και το απόγευμα θα υπάρξουν κάποιες μπόρες σε ορεινές περιοχές. Μέχρι και την Κυριακή, ο καιρός θα είναι καλός και «θα πάμε με αρκετή ζέστη και από την Κυριακή το απόγευμα έρχεται μια πιο ψυχρή αέρια μάζα από την Κεντρική Ευρώπη, θα οργανώσει ένα κύμα κακοκαιρίας στην περιοχή της Ιταλίας και πάμε πλέον σε μια κυκλοφορία ανάλογη του Daniel που ζήσαμε πρόσφατα», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

 

«Στην ίδια ένταση δεν θα είναι, όμως η κυκλοφορία θα θυμίζει τον σχηματισμό του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού Daniel, που σημαίνει ότι θα σχηματιστεί πάλι μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες και η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα είναι με κατά διαστήματα άσχημο καιρό, κακοκαιρία και πολλές βροχές. Και δυστυχώς οι βροχές αυτές θα απασχολήσουν και τις περιοχές της Θεσσαλίας.

 

Βέβαια δεν θα καθίσει για πολλές ημέρες στο Ιόνιο, σε αντίθεση με τον Daniel, θα βρει διέξοδο σιγά σιγά προς τα ανατολικά. Άρα θα σαρώσει το σύνολο της χώρας. Παρόλα αυτά όμως – και για την περιοχή της Θεσσαλίας – θα πέσει μεγάλος όγκος νερού», τόνισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ