Καταιγίδες και βοριάδες 9 μποφόρ

Φθινοπωρινό θα είναι σήμερα το σκηνικό του καιρού, τα κύρια χαρακτηριστικά του οποίου θα είναι οι βροχές και οι μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και τα νότια. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και από το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ.

 

Μελτέμι και στο Ιόνιο, με τους ανέμους να αγγίζουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά.

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νοτιοανατολικά και μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα υπάρχουν νεφώσεις και βαθμιαία αίθριος καιρός.

 

Στα δυτικά το θερμόμετρο θα φτάσει τους 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 30 βαθμούς,  στις Κυκλάδες τους 26 στη νότια Κρήτη τους 29 και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 30 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις πρωινές ώρες. Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

 

Πρόσκαιρες νεφώσεις προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ