Το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου τιμά την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επαγγελματιών υγείας σε θέματα που σχετίζονται με τον μητρικό θηλασμό και την προαγωγή του, στοχεύοντας στην επίτευξη του στόχου που έχει θέσει ο ΠΟΥ για αποκλειστικό μητρικό θηλασμό στο 50% των βρεφών έως το 2025.

 

Το μητρικό γάλα είναι μια φυσική, ανανεώσιμη και ασφαλής τροφή, καθώς παράγεται και προσφέρεται στα βρέφη χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον, χωρίς να απαιτείται χρήση συσκευασιών και χωρίς να δημιουργούνται απόβλητα, αντίθετα με ότι συνεπάγεται η παραγωγή και χρήση των υποκατάστατων μητρικού γάλακτος.

 

Είναι τέλεια σχεδιασμένο για τις διατροφικές και ανοσολογικές ανάγκες του παιδιού και βοηθά στην πρόληψη λοιμώξεων.

 

Έτσι, ο μητρικός θηλασμός αποτελεί μια από τις καλύτερες επενδύσεις όσον αφορά την προστασία και βελτίωση της υγείας αλλά και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, καθώς μειώνει την μητρική και βρεφική θνησιμότητα και νοσηρότητα.

 

Παρά τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για αποκλειστικό μητρικό θηλασμό κατά τους πρώτους 6 μήνες ζωής των βρεφών, παγκοσμίως τα ποσοστά θηλασμού παραμένουν χαμηλά. Στο ΚΥ Λουτρακίου γίνονται ήδη μαθήματα προετοιμασίας Γονεικότητας(ψυχοπροφυλακτικής ).

 

Επιπλέον:

 

Το ΚΥ Λουτρακίου ανακοινώνει την έναρξη προγράμματος “Κατ' οίκον μαιευτικής φροντίδας” από το Μαιευτικό τμήμα της υπηρεσίας μας. Η κατ’ οίκον μαιευτική φροντίδα θα περιλαμβάνει :

 

• την προώθηση της φυσικής και ψυχολογικής υγείας της μητέρας κατά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό,

 

• την υποστήριξη λεχωίδας σε θέματα θηλασμού σε θέματα θηλασμού και περιποίησης βρέφους.

 

• Την ατομική υγιεινή της λεχωίδας.

 

• την υποστήριξη και ενδυνάμωση της γυναίκας και του συντρόφου της στην ανάληψη του γονεϊκού τους ρόλου

 

• και την προώθηση της ανάπτυξης μίας υγιούς σχέσης γονέων-νεογνού

 

Υπεύθυνες προγράμματος:
Ισιδώρα Πέτρου
Κωνσταντινιά Μπίμπου
Τηλ επικοιν: 2744360000