Κωπηλασία: Καρέ τελικών για τα ελληνικά πληρώματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρατσίτσε

Τα τέσσερα από τα έξι ελληνικά πληρώματα που συνθέτουν την Εθνική ομάδα Εφήβων-Νεανίδων θα δώσουν το παρών στους μεγάλους τελικούς του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κωπηλασίας που ολοκληρώνεται την Κυριακή στο Ρατσίτσε της Τσεχίας.

Με μία εξαιρετικά γρήγορη κούρσα στα ημιτελικά της δικώπου άνευ οι Μαρία Κυρίδου-Χριστίνα Μπούρμου πήραν τη πρώτη θέση με 7:15.53 και πέρασαν στον τελικό πετυχαίνοντας τον καλύτερο χρόνο από όλα τα πληρώματα που θα αγωνιστούν για το μετάλλιο.

 

Ανάλογη εμφάνιση με επίσης τον πιο γρήγορο χρόνο του τελικού και για το διπλό των εφήβων. Οι Πέτρος Γκαϊδατζής-Γρηγόρης Σχιζοδήμος τερμάτισαν πρώτοι και με διαφορά στην ημιτελική σειρά που αγωνίστηκαν και με χρόνο 6:18.19 έθεσαν σοβαρή υποψηφιότητα για ένα μετάλλιο στον τελικό της Κυριακής. 

 

Καταλαμβάνοντας την 3ηθέση στον ημιτελικό της τετρακώπου άνευ και τερματίζοντας σε χρόνο 5:56.15 σφράγισαν το εισιτήριο για τον τελικό και οι Ουρούτσι-Μαραγκός-Οικονόμου-Λαπίκοφ. Την ίδια θέση κατέλαβαν και τα κορίτσια του διπλού σκιφ . Οι Νόνι Ισμήνη και Ελένη Αγιώτη πήραν την 3ηθέση στα ημιτελικά με 7:09.33 και προκρίθηκαν στα έξι κορυφαία πληρώματα του κόσμου.

 

Εκτός τελικού έμεινε το τετραπλό σκιφ των εφήβων. Οι Νάστος-Καπάκογλου-Καταφυγιώτης-Στασινός τερμάτισαν 6οιστον ημιτελικό με 5:58.48 και θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό για τις θέσεις (7-12).

 

Την 5η θέση κατέλαβε στον ημιτελικό Γ-Δ του σκιφ νεανίδων με 8:08.61 η Ερμιόνη Λαμπριανίδου και αγωνίστηκε στον τελικό Δ όπου κατέλαβε τη 1η θέση και 19η στη γενική με 7:58.34

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Κυριακής (Ώρες Ελλάδας) :

11:06 Τετραπλό σκιφ Εφήβων ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

12:25 Δίκωπος άνευ Νεανίδων ΤΕΛΙΚΟΣ

13:12 Τετράκωπος άνευ Εφήβων ΤΕΛΙΚΟΣ

13:58 Διπλό σκιφ Νεανίδων ΤΕΛΙΚΟΣ

14:14 Διπλό σκιφ Εφήβων ΤΕΛΙΚΟΣ

 

 

Πηγή: zougla.gr