Κορινθία: Εξιχνιάστηκαν 265 απάτες με τζίρο 240.000 ευρώ!

Μεγάλη επιτυχία του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, η οποία ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών εξιχνίασε 265 περιπτώσεις απάτης με τζίρο τουλάχιστον 240.000 ευρώ!

 

 

 

Αναλυτικότερα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 8 Ρομά από Κορινθία και Αργολίδα, ηλικίας 15, 17, 18, 33, 41, 50, 52 και 58 ετών που από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Μάϊο του 2021 είχαν οργανώσει ομάδα από κοινού με συγγενείς και φίλους, των οποίων τα στοιχεία παραμένουν έως σήμερα άγνωστα και διέπρατταν απάτες σε ολόκληρη την Ελλάδα, με βάση τις περιοχές  Κορινθίας και Αργολίδας όπου και κατοικούσαν, ώστε να είναι δύσκολη η αναγνώριση και η ταυτοποίησή τους από τις Αστυνομικές Αρχές.

 

 

Οι δράστες, με ιδιαίτερα τεχνάσματα και ενεργώντας διαφορετικά μέλη της ομάδας σε κάθε απάτη, αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από ανυποψίαστα θύματα. Συγκεκριμένα, αφού αρχικά εντόπιζαν στο διαδίκτυο αγγελίες πώλησης προϊόντων ή αναρτημένα στοιχεία επιχειρήσεων, στη συνέχεια επικοινωνούσαν με τα θύματα και προσποιούνταν τους αγοραστές.

 

 

Αφού τους έπειθαν να πραγματοποιήσουν την χρηματική συναλλαγή μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής Τραπέζης, εν συνεχεία τους γνωστοποιούσαν τον σχετικό κωδικό που έστελνε η Τράπεζα με το πρόσχημα της δήθεν καταβολής του συμφωνηθέντος χρηματικού ποσού πλην όμως, εισάγοντας τον κωδικό αυτό, προβαίνοντας οι ίδιοι σε ανάληψη ποσών από τους λογαριασμούς των θυμάτων.

 

 

 

Επίσης επιχειρούσαν να αποσπάσουν από τα θύματα τους κωδικούς WEB – BANKING αυτών και στη συνέχεια αποκτούσαν πρ΄’οσβαση και μετέφεραν χρηματικά ποσά προς τραπεζικούς λογαριασμούς που οι δράστες διαχειρίζονταν.

 

 

 

Επίσης, είχαν δημιουργήσει πλαστά προφίλ χρηστών αγοραπωλησιών οχημάτων και όταν κάποιος ενδιαφερόμενος αγοραστής επικοινωνούσε μαζί τους, κατάφερναν να τον εξαπατήσουν και να του αποσπάσουν χρηματικά ποσά ως προκαταβολές, αντίτιμα  κ.τ.λ. τα οποία τον έπειθαν να τα καταθέσει σε τραπεζικούς λογαριασμούς που δεν ανήκαν στους ίδιους αλλά σε δικαιούχους που τους είχαν δώσει κάρτες ανάληψης και κωδικούς… συνήθως έναντι αμοιβής.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τρείς από αυτούς είναι ήδη κρατούμενοι ως κατηγορούμενοι για παρόμοια αδικήματα.

 

 

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου και η υπόθεση διερευνάται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ