Κόρινθος: Παρουσίαση του βιβλίου "Λαογραφικά Σύμμεικτα Κορινθίας" του συγγραφέα Αριστείδη Ν. Δουλαβέρα

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η Εταιρεία Κορίνθιων Συγγραφέων, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, ο Σύλλογος Δασκάλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας και οι Εκδόσεις Κατάγραμμα προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "Λαογραφικά Σύμμεικτα Κορινθίας" του τ. Αναπληρωτή Καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αριστείδη Ν. Δουλαβέρα, που θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Κορινθίας (Ερμού 2, Κόρινθος) την Κυριακή. 27 Ιανουαρίου, στις 11π.μ.

 

 

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο  Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιος Κατσής, Καθηγητηής του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

 

 

Στο βιβλίο «ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ» (Κεντρικής και Ανατολικής) συγκεντρώνεται λαογραφικό, κυρίως, αλλά και ιστορικό υλικό από 28 χωριά και την Κόρινθο, που συγκέντρωσαν πάνω από 70 δάσκαλοι και δασκάλες πριν από 53 χρόνια, κατά το σχολικό έτος 1964-1965, με την εποπτεία του τότε Επιθεωρητή Δημ. Σχολείων Κορινθίας Ασημάκη Καπογιάννη και του Συνδέσμου Δασκάλων της ίδιας Περιφέρειας. Το υλικό αυτό, που είχε σταλεί υπηρεσιακώς στον τότε Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, καθηγητή Ι. Θ. Κακριδή, έφθασε στα χέρια του τ. Αν. Καθηγητή της Λαογραφίας  στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Αριστείδη Ν.  Δουλαβέρα, από τον πανεπιστημιακό δάσκαλό του Φάνη Ι. Κακριδή, τον γιο του Ι. Θ. Κακριδή. Έτσι, μετά από συστηματική αντιγραφή, οργάνωση και  ταξινόμηση του υλικού, εισαγωγή και επιμέλεια του κ. Δουλαβέρα, είναι πλέον στη διάθεση κάθε Κορίνθιου, που αγαπάει τον λαϊκό πολιτισμό και την τοπική Ιστορία, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου.