Κόρινθος: Ξεκίνησε η Σχολή Επιμόρφωσης Οικογένειας

Με μεγάλη επιτυχία, στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο Κορίνθου, με την παρουσία πλέον των 500 ανθρώπων,όλων των ηλικιών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου η πανηγυρική έναρξη
των μαθημάτων της σχολής επιμορφώσεως οικογένειας με πρωτοβουλία του Δήμου Κορινθίων και του Δημάρχου Κορινθίων κυρίου Αλέξανδρου Πνευματικού.

 

 

Η Σχολή Επιμόρφωσης Οικογένειας, αποτελεί την αναβίωση ενός έργου ζωής και πνοής για την Κόρινθο, που ξεκίνησε από το 2004 με νομάρχη τον κύριο Νίκο Ταγαρά.

 

 

Η σημερινή σχολή αποτελεί τη συνέχεια και ταυτόχρονα την επέκταση και διεύρυνση της παλιάς σχολής Γονέων ώστε να αγκαλιάζει όλα τα μέλη μιας ευρύτερης οικογένειας: gονείς, νέους, εκπαιδευτικούς, παππούδες ακόμα και παιδιά, ασχέτως ηλικίας μορφωτικού επιπέδου και επαγγελματικής ενασχόλησης.

 

 

Σκοπός της να αποτελέσει παρέμβαση παιδείας στην πνευματική ζωή της Κορίνθου και να καλύψει ζωτικές μορφωτικές ανάγκες των δημοτών της με στόχο την πλατιά επιμόρφωση σε θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας, σε θέματα επικαιρότητας, με στόχο την διεύρυνση του ορίζοντα της σκέψης, την προσωπική ανέλιξη,  την σωστή ανατροφή των παιδιών καθώς και την βελτίωση της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια.

 

 

Η πανηγυρική έναρξη των μαθημάτων έγινε από την Ακαδημαϊκό της Ακαδημίας της Ευρώπης και Καθηγήτρια Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Ελένη Γιαμαρέλλου με θέμα «Μύθοι και αλήθειες για τα σύγχρονα εμβόλια τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενήλικες, οι νέοι και οι μαθητές».

 

 

Η κυρία Γιαμαρέλλου ενθουσίασε το κοινό και απάντησε σε πλήθος ερωτημάτων διαφωτίζοντας τους παρευρισκόμενους για όλες τις πτυχές των σύγχρονων εμβολίων.

 

 

Παράλληλα λειτούργησε εργαστήρι για τα εμβόλια και σε μαθητές από την Καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Κυριακή Κανελακοπούλου.

 

Την οργάνωση της λειτουργίας της Σχολής έχει αναλάβει η φιλόλογος κυρία Κατερίνα Παπανικολάου Ζώγκου.