Κορυφώνεται η κακοκαιρία την Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένεται το νέο κύμα κακοκαιρίας να σαρώσει τη χώρα. Τα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με το meteo.gr  θα ενταθούν από το απόγευμα της Πέμπτης από τα νοτιοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές. Οι σχετικά συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, θα δημιουργήσουν και το φαινόμενο των λασποβροχών.

 

Τις βραδινές ώρες ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στη Χαλκιδική, σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, στο Βόρειο Αιγαίο, στις Νότιες Κυκλάδες, στη Δυτική Κρήτη και ενδεχομένως τοπικά στις Σποράδες.

 

Και η περιοχή της Αττικής θα πληγεί από σφοδρές βροχοπτώσεις από το μεσημέρι της Πέμπτης με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 1 έως και 21 βαθμούς Κελσίου.

 

Και στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές ή καταιγίδες, φαινόμενα που το βράδυ θα ενταθούν.

 

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά βαθμιαία στα νοτιοδυτικά πελάγη θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 6 μποφόρ, ενώ αργά το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε ανατολικούς με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ