Κωστής Ζερβός: "Έχουμε προδικάσει ότι το Spa κλείνει;"

Με ερωτήματα προς το Σώμα, ο Κωστής Ζερβός, τοποθετήθηκε αναφορικά με το θέμα των εργαζομένων του Υδροθεραπευτηρίου.

 

Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Επιλογή Ευθύνης", αναρωτήθηκε "Έχουμε προδικάσει ότι το Spa το χάσαμε; Δηλαδή, θα πάρουμε εμείς εδώ σήμερα μια πολιτική απόφαση και αν τελικά το Spa παραμείνει στην Τουριστική, οι υπάλληλοι θα ανήκουν στο Δήμο;

 

Επίσης, υπενθύμισε ότι "Έχει γίνει εκτεταμμένη συζήτηση εδώ μέσα για το γεγονός ότι δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις που έχουν οικονομικό αντίκτυπο αν δεν υπάρχει πρόταση της Οικονομικής Επιτροπής. Δεν είδα πρόταση της Οικονομικής επιτροπής στο φάκελο, ούτε και της Διοικητικής Υπηρεσίας. Πώς θα πάρουμε απόφαση; Δεν θα έπρεπε να υπήρχε μια πρόταση έστω; Επίσης, εμείς δεν είμαστε δικαστήριο ούτε έχουμε νομοθετική αρμοδιότητα. Υπάρχει κάποιο Νομοθετικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο μπορεί να γίνει αυτή η μετακίνηση".

 

Και τόνισε: "Για να μην παρεξηγηθούν αυτά που λέω, εμείς είμαστε μια παράταξη που πιστεύουμε ότι η εργασιακή ασφάλεια είναι δικαίωμα όλων των εργαζομένων και υποχρέωση όλων των εργοδοτών. Και εμείς το πρώτο που πρέπει να διαφυλάξουμε ως εργοδότες αυτών των εργαζομένων, με μια διασταλτική ερμηνεία, είναι η εργασιακή ασφάλειά τους".