Κούγιας: Ίσως ήταν ζωντανός ο Γραικός όταν τον έθαψε ο δολοφόνος

«Δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου αυτού του είδους τα ευρήματα χωρίς να έχει χρησιμοποιηθεί ένα μέσο»

 

 

Οι αποκαλύψεις από τον συνήγορο της χήρας και των παιδιών του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού, Αλέξη Κούγια, ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 είναι τουλάχιστον συγκλονιστικές.

 

 

«Σε μία συμπλοκή τραύματα έχουν και οι δύο συμπλεκόμενοι. Αν πραγματική υπήρχε μία συμπλοκή η οποία είχε πρωταγωνιστές το θύμα και τον δράστη θα έπρεπε και ο δράστης μόλις δηλώθηκε εξαφάνιση να έχει εμφανή τραύματα από μία έντονη συμπλοκή. Όσον αφορά τα ιατροδικαστικά ευρήματα μου δημιουργούν πάρα πολλούς προβληματισμούς. Έχω μια εμπειρία 45 ετών, έχω κάνει 825 ανθρωποκτονίες. Δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου αυτού του είδους τα ευρήματα χωρίς να έχει χρησιμοποιηθεί ένα μέσο. Αυτό μου δημιουργεί μεγάλο μέγεθος υποψιών στο ότι το θύμα ετάφη ζωντανό», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας.

 

 

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Κούγιας είπε επίσης ότι όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση καθώς και από τα ευρήματα τεχνικών συμβούλων, πιθανότατα να υπήρχε και εμπλοκή δεύτερου ατόμου, η οποία μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται επίσημα.

 

 

Τι είπε στην απολογία του ο 46χρονος για τη δολοφονία Γραικού

Την δική του εκδοχή έδωσε ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Δημήτρη Γραικού, έδωσε τη δική του εκδοχή στην ανακρίτρια για το έγκλημα που έχει σοκάρει το Πανελλήνιο.

 

 

Πάνω από τέσσερις ώρες κράτησε η απολογία του φερόμενου ως δολοφόνου για τα όσα διαδραματίστηκαν στις 3 Νοεμβρίου 2016 όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

 

 

O ίδιος υποστήριξε στην ανακρίτρια:

«Δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω. Έλεγε ότι του χρωστούσα χρήματα και αισθανόταν “ριγμένος”. Ήρθε στον στάβλο να με βρει. Διαφωνήσαμε, ήρθαμε στα χέρια. Κατά τη διάρκεια του καυγά έπεσε νεκρός. Θόλωσα. Όταν κατάλαβα ότι δε ζούσε πανικοβλήθηκα. Πάνω στον πανικό μου αποφάσισα να τον θάψω και να εξαφανίσω τον ίδιο και το αυτοκίνητο».

 

 

Σε πανικό και φόβο απέδωσε και το γεγονός ότι επί 2,5 χρόνια  δεν έλεγε την αλήθεια.

 

 

Όταν συνελήφθη υποστήριξε στις αρχές:

«Τον χαστούκισα με αποτέλεσμα να πέσει. Κατά την πτώση του τραυματίστηκε θανάσιμα χτυπώντας με το κεφάλι σε τσιμεντένια επιφάνεια».

Στην ιατροδικαστική όμως έκθεση αναφέρεται ως αιτία θανάτου οι βίαιες κακώσεις στον θώρακα από θλων όργανο, το οποίο μπορεί να είναι ένας λοστός ή ακόμη και μια μπουνιά.

 

 

Ένταση, οργή και λιποθυμίες έξω από τα δικαστήρια

Τα αδέρφια του θύματος ζητούσαν να δουν από κοντά τον άνθρωπο που ομολόγησε τον φόνο.Προσπαθούσαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Οι δυο αδερφές του δεν άντεξαν και λιποθύμησαν. Τα μέτρα ασφαλείας στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης ήταν δρακόντεια .Οι αστυνομικοί για να αποφύγουν μεγαλύτερα επεισόδια έβαλαν και έβγαλαν τον κατηγορούμενο από την πίσω πόρτα. Στο κτίριο είχε δοθεί εντολή να μην μπει κανείς.

 

 

«Να τον κρεμάσουν για τον φόνο του αδελφού μας»

«Έχασα αυτόν, έχασα τα πάντα κάτω από τα πόδια μου. Να τον δω μπροστά μου να τον καθαρίσω εγώ με τα ίδια μου τα χέρια, αυτό θέλω» λέει η αδελφή του θύματος.

Αγωγές ετοιμάζουν η σύζυγος και τα παιδιά του Γραικού
Η σύζυγος και τα δύο παιδιά του άτυχου επιχειρηματία  ετοιμάζουν αγωγές και έχουν αναθέσει στον Αλέξη Κούγια να κινηθεί νομικά εναντίον όσων αφήσαν υπονοούμενα για την οικογένεια όλα αυτά τα χρόνια.

.news.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ