Κύμα κακοκαιρίας στην Ελλάδα

Ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν όλη την Ελλάδα τις επόμενες ώρες, με σημαντικά ύψη βροχές σε Θεσσαλία, Στερεά, Εύβοια, Ιόνιο και ανατολικό Αιγαίο.

 

Σύμφωνα με το «meteo.gr» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα.

 

Από το νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεαστεί και η Αθήνα, όπου αναμένονται ακόμη και χαλαζοπτώσεις από το μεσημέρι και μετέπειτα.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Αττικής έχει εκδώσει προειδοποίηση, καλώντας τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες, οι οποίες θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί έως το μεσημέρι της Τρίτης, όταν και αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων.

 

Πιο αναλυτικά, για σήμερα, Δευτέρα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, όπου βαθμιαία θα ενταθούν.

 

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα δυτικά, κεντρικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στις Κυκλάδες και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.

 

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην Αττική και στο κέντρο της Αθήνας, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα από το μεσημέρι και μετά.

 

Ο καιρός την Τρίτη

Την Τρίτη, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στα ανατολικά, ενώ εξαίρεση θα παρουσιάσουν η Ήπειρος και η Μακεδονία. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά.

 

Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο με εντάσεις 6-7 μποφόρ και  στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ, ενώ ανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο. 

 

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

 

Πότε θα υποχωρήσει η κακοκαιρία

Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το βράδυ της Δευτέρας σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, Πελοπόννησο και Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η κακοκαιρία θα υποχωρήσει σε ανατολική Στερεά, Αττική και Κυκλάδες.

 

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι το πρωί της Τρίτης στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ