Κύτταρο με HIV μεταφέρει τον ιό την ώρα του σεξ (video)

Η στιγμή της μόλυνσης ενός υγιούς οργανισμού από ένα μολυσμένο με τον ιό HIV κύτταρο απομονώθηκε και προβάλλεται σε ένα σύντομο βίντεο λίγων δευτερολέπτων, το οποίο καταγράφηκε σε εργαστήριο του πανεπιστημίου Descartes στο Παρίσι.

 

 

 

Το συγκλονιστικό στιγμιότυπο προβάλλει ένα μολυσμένο κύτταρο αίματος να έρχεται σε επαφή με την κυτταρική μεμβράνη ενός υγιούς κυττάρου, με το μολυσμένο κύτταρο να «εκβάλλει» τον ιό, τον οποίο απορροφά ο υγιής οργανισμός μέσω της ουρήθρας προς τη ροή του αίματος.

 

Οι ερευνητές δήλωσαν «πολύ ξαφνιασμένοι» από τα ευρήματα τους, καθώς δεν είχαν αντιληφθεί πως ο ιός προσβάλλει τον υγιή οργανισμό μέσω της ουρήθρας.

 

Ο ιός HIV βλάπτει σοβαρά το ανοσοποιητικό σύστημα του νοσούντος και αν δεν αντιμετωπιστεί επιτυχώς οδηγεί στην ασθένεια AIDS, η οποία απειλεί τη ζωή του ατόμου που νοσεί με λοιμώξεις, τις οποίες το ήδη αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.

 

Το νέο εύρημα αλλάζει τις ισορροπίες στην αντιμετώπιση του ιού, αφού είναι σημαντικό πλεονέκτημα για τους ερευνητές το γεγονός ότι ξέρουν τον τρόπο που μεταφέρεται ο HIV, όπως υποστήριξαν οι Γάλλοι ερευνητές. Έτσι είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα εμβόλιο που να προιστατεύει την πύλη, από την οποία εισέρχεται ο ιός στον οργανισμό.

 

Οι σύγχρονες τεχνικές διατηρούν ανενεργό τον ιό, αλλά με την παύση τους, εκείνος συνεχίζει να εξαπλώνεται.

 

 

aftodioikisi.gr