Λαμία – Ο ληστής επέστρεψε τα χρήματα εκτός από λίγα που κράτησε για το παιδί του

Υπόθεση ληστείας που είχε σημειωθεί τον Οκτώβριο του 2019 στην Αμφισσα, απασχόλησε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας.

 

Δώρο στον εαυτό του

 

Οπως μεταδίδει το lamiareport, κατηγορούμενος 24χρονος – σήμερα – Ρομά, ο οποίος την ημέρα των 22ων γενεθλίων του είπε να κάνει δώρο στον εαυτό του την τσάντα, μαζί με το περιεχόμενο, 86χρονης.

 

Με τη χρήση σωματικής βίας της άρπαξε την τσάντα, η οποία περιείχε το ποσό των περίπου 2.800 ευρώ, κινητό τηλέφωνο και δύο βιβλιάρια καταθέσεων, τη στιγμή που η ηλικιωμένη βρισκόταν έξω από το σπίτι της και εξαφανίσθηκε.

 

Κάμερες ασφαλείας όμως οδήγησαν την αστυνομία στην ταυτοποίησή του και πολύ γρήγορα συνελήφθη και αναγνωρίσθηκε από το θύμα του.

 

Τρόφιμα για το παιδί του

 

Τότε, ο νεαρός Ρομά επέστρεψε 2.650 ευρώ, ενώ υπέδειξε και το σημείο όπου είχε πετάξει την τσάντα με τα υπόλοιπα, χρήσιμα για την ηλικιωμένη, αντικείμενα.

 

Οπως υποστήριξε και ενώπιον του Δικαστηρίου το υπόλοιπο ποσό το είχε χρησιμοποιήσει για να πάρει τρόφιμα για το παιδί του.

 

Λόγω της μεταμέλειας που επέδειξε ο κατηγορούμενος και αφού το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς στο θύμα του είχε αποκατασταθεί, το δικαστήριο αποφάσισε να τον τιμωρήσει με ποινή φυλάκισης 2 ετών, με την έφεση του να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ