Ληστεία στο ΑΧΕΠΑ: Γνωστοί στην Αντιτρομοκρατική οι συλληφθέντες

Γνωστοί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εδώ και αρκετά χρόνια είναι οι δύο συλληφθέντες, που κατηγορούνται για την απόπειρα ένοπλης ληστείας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, της Θεσσαλονίκης. Οι δύο συλληφθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (τη λεγόμενη Αντιτρομοκρατική), αφού έχουν συλληφθεί για τη συμμετοχή τους σε διάφορες δράσεις - με άρωμα τρομοκρατίας. 

 

 

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr, ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων είναι 40 ετών σήμερα. Στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για την ένοπλη ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2006. Η μοιραία για τη σύλληψή του ληστεία, στις 16 Ιανουαρίου 2006, εξελίχθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς εν μέσω της οδού Πανεπιστημίου, κατά τη διάρκεια των οποίων ο δράστης τραυματίστηκε. Καταδικάστηκε για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας από πρόθεση και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

 

 

Εμβληματική μορφή για πολλές από τις ομάδες και τα σχήματα του αναρχικού χώρου, ο τελειόφοιτος του ΤΕΙ Πειραιά είχε πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη εξέγερση των κρατουμένων στις φυλακές Μαλανδρίνου, την άνοιξη του 2006, όταν κατήγγειλε ότι τον ξυλοκόπησαν ανηλεώς σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Το 2009, όταν κρατούνταν στην Αλικαρνασσό, δέχτηκε επίθεση στα λουτρά των φυλακών από τον συγκρατούμενό του και θεωρούμενο υπαρχηγό της «Χρυσής Αυγής» Αντώνη «Περίανδρο» Ανδρουτσόπουλο, παραμονές της μεταγωγής του στον Κορυδαλλό.

 

 

Ο δεύτερος -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- είναι ένας 35χρονος αναρχικός, ο οποίος συγκέντρωσε την προσοχή της κοινής γνώμης λόγω της παραμονής του, ως προφυλακισμένου, στις φυλακές για χρονικό διάστημα άνω των 30 μηνών, δηλαδή άνω του ανωτάτου ορίου προφυλάκισης που ορίζει ο νόμος. Eίχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», είχε κάνει απεργία πείνας όταν είχε συμπληρωθεί το 18μηνο της κράτησής του και είχε εξαφανιστεί για να συλληφθεί λίγο αργότερα στη Σπάρτη.

 

 

Τελικά, δεν καταδικάστηκε για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση. Ο ίδιος είχε συλληφθεί στη Νέα Σμύρνη με ένα σακίδιο γεμάτο όπλα και με ένα πιστόλι πάνω του, που είχε ακόμη και τη σφαίρα στη θαλάμη.

 

 

Ληστεία στο ΑΧΕΠΑ: Γνωστοί στην Αντιτρομοκρατική οι συλληφθέντες

ethnos.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ