Λουτράκι: 5ος Ορεινός Αγώνας Γερανείων

Η διαδρομή του “Ορεινού Αγώνα Γερανείων” δεν χρειάζεται πλέον ιδιαίτερες συστάσεις.

 

Λουτράκι, 1η Απριλίου 2018 5ος Ορεινός Αγώνας Γερανείων

 

Είναι κοινώς αποδεκτή ως μια από τις πιο μοναδικά όμορφες διαδρομές της Ελλάδας ενώ και φέτος  υπάρχουν αλλαγές και βελτιώσεις έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο ελκυστική και ευχάριστη για τους αθλητές.

 

Αφετηρία της διαδρομής είναι το Παραλιακό πάρκο του Λουτρακίου . Η διαδρομή αφού βγει από την πόλη, κινείται σε ένα νέο όμορφο μονοπάτι που μπαίνει στο δασωμένο ορεινό όγκο του βουνού. Στη συνέχεια διασχίζει όλη την κορυφογραμμή με το ελατοδάσος και κατηφορίζοντας με καταπληκτική θέα, τερματίζει πάλι στο Παραλιακό πάρκο. Ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας σε αυτή τη διαδρομή είναι μοναδικός στην Ελλάδα . Η θετική υψομετρική είναι 1380μ. .

 

Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων έχει θετική υψομετρική 340 μέτρα, ήπια κλίση και το μονοπάτι κινείται στο πρώτο και ανηφορικό μέρος του, πάνω σε παλιό εγκαταλελειμμένο δρόμο με υπέροχη θέα. Τα πρώτα 1.700 μέτρα  και τα 400  μέτρα στο τέλος είναι σε άσφαλτο. Διαδρομή που τρέχεται σε όλο το μήκος της

 

Και οι δύο διαδρομές κινούνται  πάνω σε καλογραμμένα μονοπάτια ενώ η ομορφιά των τοπίων που εναλλάσσονται είναι μοναδική και η πανοραμική θέα θα ξεκουράσει κάθε αθλητή.

 

Δήλωση συμμετοχής στους παρακάτω συνδέσμους:

 

5ος   “Ορεινός Αγώνας Γερανείων” μήκους 22 χιλιομέτρων

 

3ος   “Ορεινός Δρόμος Περαίας Χώρας” μήκους 10 χιλιομέτρων

 

Σημαντικά για τον αγώνα:

 

Καταληκτική ημερομηνία εγγραφών είναι η  Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, ώρα 08.00.

 

Τόπος συγκέντρωσης  είναι το υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου (Thermal Spa).

 

Στη  Γραμματεία κάθε αθλητής/τρια θα συμπληρώσει και θα υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι έχει εξετασθεί πρόσφατα από γιατρό, είναι υγιής και τρέχει με δική του/της ευθύνη και θα παραλάβει την τσάντα του αγώνα με τα αναμνηστικά, τον αριθμό, το τζελ και το τσιπάκι της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.

 

Η εκκίνηση θα γίνει στις 09.15.

 

Ο χρόνος που δίνεται για τον τερματισμό των 22 χλμ. είναι 4,30 ώρες και για τα 10 χλμ. 1,30 ώρες. Πέραν αυτού ο κάθε αθλητής/τρια που θα κινείται στο μονοπάτι/δρόμο θα τερματίσει με δική του/της ευθύνη.

 

Σταθμοί τροφοδοσίας

 

Για τα 22 χλμ.

 

Στον 1ο  σταθμό τροφοδοσίας θα υπάρχει μόνο νερό, στον 2ο νερό, ισοτονικά, coca cola, σταφίδες και μπανάνες , στον 3ο  νερό , κόκα κόλα και μπάρες δημητριακών και στον 4ο  σταθμό μόνο νερό.

Για τα 10 χλμ.

 

Στο μέσον της διαδρομής θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας με νερά και ισοτονικά.

 

Στον τερματισμό θα έχουμε χυμούς, μπανάνες και φυσικά το αναμνηστικό μετάλλιο.

 

*Διοργανωτής: Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου