Λουτράκι: Η πρόταση των 9 για τη σωτηρία της Τουριστικής

Την πρότασή τους για τη σωτηρία της Τουριστικής Λουτρακίου, κατέθεσαν εννέα δημοτικοί σύμβουλοι, τριών δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, .

Πρόκειται για τους: Πρωτοπαππά Μαρία (επικεφαλής Δύναμη Δημιουργίας), Πέτρου Παναγιώτης, Νικολάου Σωτήρη, Σακελλαρίου Θύμιο, Κοντό Γιώργοκαι Γεωργίου Θανάση, τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αλλάζουμε Μαζί, Γιάννη Καραπανάγο αλλά και τον επικεφαλής του συνδυασμού Ώρα για Δράση, Δημήτρη Βασιλείου, ο οποίος συνυπέγραψε με το δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του, Βασίλη Βασιλείου.

 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δύναμη Δημιουργίας", Μαρία Πρωτοπαππά, η οποία έκανε και την εισήγηση για λογαριασμό των εννέα δημοτικών συμβούλων που συνυπέγραψαν την αίτηση για να συζητηθούν οι εξελίξεις στην Τουριστική, αλλά και το θέμα του πλειστηριασμού του Υδροθεραπευτηρίου Λουτρακίου, "Προτείνουμε να δημιουργηθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή προκειμένου να εξευρεθεί λύση για να ματαιωθεί ο πλειστηριασμός. Η Επιτροπή αυτή, θα αναζητήσει έγκυρα Οικονομοτεχικά και Νομικά γραφεία, προκειμένου να γνωμοδοτήσουν σχετικά με τη δυνατότητα αγοράς από το Δήμο του Υδροθεραπευτηρίου άλλως να διερευνηθεί ο τρόπος συμμετοχής του Δήμου στη διαδικασία του πλειστηριασμού, στην περίπτωση που αυτός διενεργηθεί".

 

Η πρόταση των 9 δημοτικών συμβούλων, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 27 δημοτικών συμβούλων, υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι: Πρωτοπαππά Μαρία, Πέτρου Παναγιώτης, Νικολάου Σωτήρης, Σακελλαρίου Θύμιος, Κοντός Γιώργος, Γεωργίου Θανάσης, Γιάννης Καραπανάγος, Κασσιανή Κόντη, Δημήτρης Βασιλείου και Βασίλης Βασιλείου.