Λουτράκι: Το μυστήριο της «στοιχειωμένης» πόρτας

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση της εγκαταλελειμμένης σιδερένιας πόρτας μέσα στην περιτοιχισμένη, υποτυπώδη παιδική χαρά στο παραλιακό πάρκο του Λουτρακίου.

 

 

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 28 Φεβρουαρίου λάβαμε το εξής μήνυμα από αναγνώστρια του Loutraki365.gr :

 

 

“Γεια σας...σας στέλνουμε μήνυμα για ένα θέμα... φέρνω το παιδί μου συχνά στο πάρκο στην παραλία Λουτρακίου...αυτή η πόρτα είναι εδώ και καιρό και γνωρίζω ότι δεν είμαι η μόνη μητέρα που διαμαρτύρομαι...τα παιδιά μας εδώ τρέχουν παίζουν η πόρτα αυτή είναι επικίνδυνη...νομίζω ότι πρέπει να ανέβει και να το δουν μερικοί αρμόδιοι!!

 

 

Το μήνυμα συνοδευόταν κι από τη σχετική φωτογραφία.

 

 

 

 

Τότε ήταν που ήχησαν καμπανάκια, γιατί αυτή η συγκεκριμένη πόρτα… κάτι μας θύμιζε.

 

 

Και όντως, ανατρέχοντας στο αρχείο μας ανακαλύψαμε ότι αντίστοιχη διαμαρτυρία – καταγγελία είχε αναρτηθεί σε τοπικό μπλογκ στις 27 Ιανουαρίου 2019. Η αναγνώστρια κατήγγειλε τότε:

 

 

 «Αυτή η συρόμενη σκουριασμένη πόρτα βρίσκεται πεταμένη στη μέση της παιδικής χαράς στο παραλιακό πάρκο. 
Σήμερα κινδύνεψε το παιδί μου. Βρίσκεται εκεί αρκετές ημέρες. Όπως φαίνεται οι δημοτικές αρχές αδιαφορούν για την ασφάλεια ανηλίκων παιδιών που βρίσκονται καθημερινά στην παιδική χαρά.»

 

 

Την επόμενη ημέρα 28 Ιανουαρίου αναρτάται το εξής κείμενο:

 

 

“Μετά το κλείσιμο της λακκούβας, με ιδιαίτερη χαρά είδαμε πως και η σιδερένια πόρτα που βρισκόταν πεταμένη στο παραλιακό πάρκο, λίγο μετά την καταγγελία, δεν υπήρχε !!”

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί τα συγχαρητήρια προς την αρμόδια Δημοτική Αρχή και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για την άμεση ανταπόκριση του σε καταγγελίες αναγνωστών στο συγκεκριμένο μπλογκ.

 

 

Η ανάρτηση συνοδευόταν και από σχετική φωτογραφία που «αποδείκνυε» του λόγου το αληθές.

 

 

 

 

Παρατηρώντας όμως πιο προσεκτικά μπορεί κανείς να διακρίνει ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία στην οποία δεν υπάρχει η πόρτα δεν απεικονίζει το χώρο της παιδικής χαράς αλλά άλλο σημείο του πάρκου πολύ μακρύτερα.

 

 

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς υπάρχουν τρεις πιθανές εκδοχές:

 

 

1. Η πόρτα είναι στοιχειωμένη και επανεμφανίζεται στο πάρκο σε τακτά χρονικά διαστήματα μη θέλοντας να εγκαταλείψει το χώρο που έζησε.

 

 

2. Πρόκειται για τη δίδυμη αδελφή της πρώτης πόρτας που, όπως ισχυριζόταν το σχετικό δημοσίευμα είχε άμεσα απομακρυνθεί, και η οποία μιμούμενη την αδελφή της βρέθηκε κι εκείνη στον ίδιο χώρο. Ή

 

 

3. Η πόρτα ουδέποτε απομακρύνθηκε και κάποιοι μας κοροϊδεύουν.

 

 

 

Μπορεί το ύφος να είναι σκωπτικό, αλλά η υπόθεση δεν είναι καθόλου για γέλια.

 

 

Κι ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά, όντως θα ανταποκριθεί η αρμόδια δημοτική υπηρεσία και θα φροντίσει για την απομάκρυνση της πόρτας, που αποτελεί πραγματικό κίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών που καθημερινά τρέχουν και παίζουν μέσα στην παιδική χαρά του πάρκου.

 

 

Και σίγουρα πριν δώσουμε τα συγχαρητήρια μας θα ελέγξουμε αν όντως έγινε αυτό που όφειλε να έχει ήδη γίνει εδώ και μήνες.

 

 

Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου