Λουτράκι: Σοκάρει καταγγελία για απαράδεκτη συμπεριφορά εκπαιδευτικού

Μια καταγγελία, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση και αποστροφή των παρισταμένων, έκανε νωρίτερα σήμερα (9/3), κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας -  Αγίων Θεοδώρων, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Ώρα για Δράση"  Ζάχος Αγγιστριώτης.

 

Όπως κατήγγειλε ο κ. Αγγιστριώτης, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε, ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Λουτρακίου φέρεται να είπε στους μαθητές του σχολείου την εξής απαράδεκτη φράση: 

 

"Όπως έκλαψαν οι μανούλες των παιδιών στα Τέμπη, έτσι θα κλάψετε κι εσείς για τις απουσίες σας".

 

Μόνο εμετική, χυδαία και προσβλητική για τη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς μία τέτοια συμπεριφορά, αν πράγματι αποδειχτεί αληθινή. Πόσο μάλλον όταν προέρχεται από έναν εκπαιδευτικό.

 

Φαντάζει αδιανόητο κάποιος να σκεφτεί, έστω και για λόγους έμφασης, να εξομοιώσει τον αβάσταχτο πόνο των γονιών για το χαμό των παιδιών τους, με το άγχος που μπορεί να προκαλέσει σε έναν μαθητή ο μεγάλος αριθμός απουσιών. Μια τέτοια σύγκριση μόνο αλγεινή εντύπωση μπορεί να προκαλέσει για το επίπεδο ενσυναίσθησης του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού. 

 

Στα social media πάντως, μεταξύ των μαθητών του σχολείου το θέμα κυριαρχεί και έχει πάρει μεγάλη διάσταση.

 

Επισημαίνεται, ότι ο Ζάχος Αγγιστριώτης που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα, ζήτησε την παραίτηση του Διευθυντή του ΕΠΑΛ Λουτρακίου.