Μειωμένος κατά 120 - 150 εκατ. ευρώ ο τζίρος

Για αισθητή μείωση του τζίρου της πασχαλινής αγοράς κατά 4% έως 6% κάνει λόγο ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, Βασίλης Κορκίδης, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της πρωτεύουσας.

 

«Οι πρώτες εκτιμήσεις, συγκριτικά με πέρυσι στις αγορές της Αττικής, δείχνουν ότι υπάρχει μία αισθητή μείωση που κυμαίνεται μεταξύ 4% — 6%. Αυτό σημαίνει λιγότερες πωλήσεις τον Απρίλιο, το ελάχιστο κατά 120 — 150 εκατ. ευρώ» τονίζει, χαρακτηριστικά, σε γραπτή του δήλωση.

 

Κατά τον ίδιο, την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών είχαν τα είδη δώρων, με προτεραιότητα την ένδυση — υπόδηση, και βεβαίως, τα τρόφιμα.

 

Στον αντίποδα, ωστόσο, ο κ. Κορκίδης χαιρετίζει το γεγονός ότι «το πασχαλινό τραπέζι διατηρήθηκε στα περσινά επίπεδα τιμών, παρά τις πιέσεις για αυξήσεις».

 

Σε κάθε περίπτωση, δεν παραλείπει να διαπιστώσει την ύπαρξη μίας καταναλωτικής κόπωσης, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το λιανικό εμπόριο έχει καταγράψει μείωση τζίρου κατά 2,9% από τον Ιανουάριο έως σήμερα.

 

Εκτιμά δε, ότι οι φορολογικές επιβαρύνσεις της περιόδου — ύψους 3,3 δισ. ευρώ τον Απρίλιο και 3,5 δισ. ευρώ τον Μάιο — «θα επηρεάσουν σίγουρα και την περίοδο των ενδιάμεσων ανοιξιάτικων εκπτώσεων, οι οποίες ξεκινούν στις 2 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 15 Μαΐου».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ