Μια σημαντική ημερίδα για τη Μουσική το Μάρτιο στο Λουτράκι

O Σύλλογος Φίλων της Μουσικής και η ΑΜΚΕ Μ.Ε.Σ.Ο. Μουσικές Εκδηλώσεις, στα πλαίσια της 4ης Εθνικής συνάντησης των διοργανωτών του Ελληνικού δικτύου της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής
που θα λάβει χώρα στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου στις 17 Μαρτίου 2018, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «ΜΟΥΣΙΚΗ - ΕΝΑΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ». 

Στη συνάντηση - ημερίδα που πραγματοποιείται με σκοπό την αξιοποίηση τοπικών και εθνικών πολιτιστικών φορέων για την ανάπτυξη συνεργειών, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι σημαντικών ελληνικών και διεθνών πολιτιστικών δικτύων, διοργανωτές πολιτιστικών εκδηλώσεων και παραγωγοί. Οι εκπρόσωποι της μουσικής βιομηχανίας θα έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν καταξιωμένους καλλιτέχνες, managers και promoters από όλη την Ελλάδα και να συζητήσουν για το μέλλον της Μουσικής, στον απόηχο της πρόσφατης έγκρισης από την ΕΕ του πιλοτικού προγράμματος «Music moves Europe».

Μεταξύ αυτών θα παρευρεθούν, εκπρόσωποι του European Live Music Association (Ευρωπαϊκό Σωματείο Παραγωγών και Διοργανωτών ζωντανών εκδηλώσεων), οι εκπρόσωποι του Εθνικού Δικτύου Διοργανωτών της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, της Ελευσίνας 2021, σημαντικών πολιτιστικών οργανισμών και φεστιβάλ της χώρας όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας και το LABART από το Βόλο , της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας κ.α.  

Η συνάντηση εστιάζει στο παρόν και το μέλλον της ζωντανής μουσικής στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής και νότιας Ευρώπης, τις προκλήσεις των Ελλήνων νέων δημιουργών και επαγγελματιών της Μουσικής, τους τρόπους συνεργασίας μεταξύ ευρωπαϊκών πολιτιστικών δικτύων, αλλά και την αξιοποίηση τοπικών συνεργειών και χώρων στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 θεματικές που αποτελούνται από 2 συζητήσεις, παρουσιάσεις βέλτιστων πρακτικών και 4 workshops με coaching και mentoring sessions, για τα οποία η είσοδος είναι ελεύθερη, σε μια προσπάθεια πραγματικής ανταλλαγής γνώσης και απόψεων. 

Στη Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί συνδιάσκεψη του Network for the Internationalization of Music Producers in Europe (NIMPE) και του Certified Competences For Live Events Professionals (CCLEP), δυο ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες που με τη συγχρηματοδότηση του προγράμματος Erasmus + και Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναζητούν τρόπους υποστήριξης, δικτύωσης και κατάρτισης των επαγγελματιών της μουσικής. 

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας και οι επίσημοι καλεσμένοι.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα: 
Δήμων Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων & Κορίνθου
Συνδιοργάνωση από
Σύλλογο Φίλων της Μουσικής & ΑΜΚΕ Μ.Ε.Σ.Ο. Μουσικές Εκδηλώσεις

Πληροφορίες: EMDconference2018
www.loutrakifestival.com
Ερωτήσεις - Συμμετοχές: info@loutrakifestival.com / info@mesoevents.gr