Μητσοτάκης από Κόρινθο: Το «Αλέξη, έλα με φόρα» έγινε «Αλέξη, έλα με φόρους»

Αιχμές για τους πολιτικούς του αντιπάλους άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση στην Κόρινθο ενώ εξέφρασε και την ικανοποίησή του για την 4η υπογραφή που έπεσε για τα F35. 

 

«Η μεγάλη λαϊκή προοδευτική παράταξη της χώρας είναι η Νέα Δημοκρατία. Διότι πάντα είχαμε χρέος να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους και πάντα φυσικά ήμασταν εμείς αυτοί φίλες και φίλοι που δίναμε μεγάλη έμφαση στα εθνικά ζητήματα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Και πρόσθεσε: «Γνωρίζετε τι σημαντική δουλειά έγινε την προηγούμενη τετραετία για να ισχυροποιήσουμε τη θέση της χώρας. Γνωρίζετε ότι παραλάβαμε μία χώρα ξέφραγο αμπέλι και σήμερα η Ελλάδα έχει σύνορα και στη θάλασσα και στη ξηρά. Γνωρίζετε την κατάσταση στην οποία είχανε βρεθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις μας και χθες, μόλις χθες το Αμερικανικό Κογκρέσο πήρε μία πάρα πολύ σημαντική απόφαση. Απελευθέρωσε και τυπικά, έδωσε την έγκρισή του για την απόκτηση από την πατρίδα μας, των υπερσύγχρονων αεροσκαφών F-35. Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Έγιναν με σκληρή δουλειά και αυτή η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί. Διότι τίποτα από αυτά που πετύχαμε δεν είναι δεδομένο.

 

«Η χώρα χρειάζεται ακόμα μία τετραετία Νέας Δημοκρατίας για να μπορέσει οριστικά να γυρίσει σελίδα, για να κάνει το μεγάλο άλμα προς την Ευρώπη, για να μπορέσουμε να συντηρήσουμε αυτήν την υψηλή ανάπτυξη την οποία έχουμε πετύχει και για να είμαστε και σίγουρες και σίγουροι ότι αυτή η ανάπτυξη τελικά έχει αποτύπωμα στη ζωή του κάθε Έλληνα πολίτη», τόνισε επίσης.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους είπε: «Δεν μου αρέσει πολύ -καθ’ όλη τη διάρκεια και της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου- να μιλάμε πολύ για τους αντιπάλους μας. Εξάλλου, φροντίζουν να τα λένε όλα οι ίδιοι. Να μας θυμίζουν ότι τελικά όλοι αγαπούν εξίσου τους φόρους στην αντιπολίτευση, είτε είναι ΣΥΡΙΖΑ, είτε είναι ΠΑΣΟΚ. Και μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτούν το σύνθημα. Το διάβαζα κάπου και μου έκανε εντύπωση τώρα στο Twitter καθώς ερχόμουν, το «Πρόεδρε έλα με φόρα» έγινε «Πρόεδρε έλα με φόρους».

 

Λοιπόν, εμείς φόρους δεν θέλουμε, εμείς κόψαμε τους φόρους. Kόψαμε τους φόρους για όλες και για όλους, όπως είχαμε δεσμευτεί. Προσέξτε, όμως, κόψαμε τους φόρους και ταυτόχρονα πετύχαμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους».

 

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Λουτράκι, όπου περπάτησε στον κεντρικό δρόμο της πόλης και συνομίλησε με πολίτες, καταστηματάρχες αλλά και παραθεριστές.